Şenyurt'un sokaklarına yeni asfalt

5 Eylül 2014 Cuma

Yaz mevsiminde planlanan asfalt çalışmalarını tamamlayamaya çalışan Çorum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri aralıksız çalışıyor. Şehrin pek çok noktasında yeni asfaltlama yapan, eskiyen asfaltları yenilenen ekipler, Bahçelievler Mahallesi ile Gülabibey Mahallelerinde vatandaşın rahatı için çalışmalarını sürdürüyor.

Şenyurt’un sokaklarına yeni asfalt

Belediye ekiplerinin asfalt serimi yaptığı yerlerin başında Bahçelievler Mahallesi Şenyurt 4. Sokak var. Aşınan asfaltı yenileyen ekiplerin aralıksız çalıştığı sokak 195 metre uzunluğunda. 285 ton asfalt serimi yapılan sokakta vatandaşlar belediyenin çalışmalarından bir hayli memnun. Şenyurt 4. Sokak’ın Şenyurt 7. Sokak ile bağlantısı var. 7. Sokak’ta da bir başka belediye ekibi asfalt serimi için kazı çalışması yapıyor. Bu sokağın uzunluğu 135 metre ve kazı çalışmalarının ardından buraya da 185 ton asfalt serimi yapılacak. İki noktada çalışmalarını sürdüren ekipler kısa bir sürede Şenyurt 2. Sokak’ın asfaltını da yenilecek. 200 metre uzunluğundaki Şenyurt 2. Sokak’a 265 ton asfalt seriminin yapılması planlanıyor. Asfaltı aşınan bir başka yer ise Şenyurt 5. Sokak. 135 metre uzunluğundaki sokağa 185 ton asfalt serimi yapılacak. Böylelikle Çorum Belediyesi Fen İşleri ekipleri Şenyurt 2., 4., 5., ve 7. sokaklar için tam 920 ton asfalt serimi yapmış olacak.

Yenidoğan Caddesi yenilendi

Hasan Paşa Devlet Hastanesi’nin hemen karşısında yer alan Yenidoğan Caddesi de asfaltlanan yerlerden. Trafiğin yoğun olduğu cadde, Cemilbey Caddesi’ni Fevzi Çakmak Caddesi’ne bağlaması nedeniyle de sürücülerin sık sık kullandığı bir nokta. 280 metre uzunluğundaki caddede yoğun kullanım nedeniyle aşınmalar oluştu. Belediye ekipleri aşınan asfaltı kazıdı, bugün de 600 ton yeni asfalt serimi yapılıyor.

Zahir: Her şey vatandaşın rahatı için

Fen İşlerinden sorumlu Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çorum’un pek çok noktasında yeni asfalt döşendiğine vurgu yapan Zahir, “Pek çok noktada da aşınan asfaltları yeniliyoruz.” dedi. Hiç bir ayrım yapmadan herkese eşit hizmet götürdüklerine vurgu yapan Zahir, “Bizim için insan önceliklidir, insana hizmet esastır.” diye konuştu.