Senai Demirci'den Kutlu Doğum konferansı

14 Nisan 2015 Salı

Belediyemiz, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle yazar şair Senai Demirci Çorumlularla buluştu.

Devlet Tiyatro Salonunda düzenlenen programa Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü, Başkan Yardımcıları Zeki Gül ve Turhan Candan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, Tesisler Müdürü Mahmut Yabacıoğlu, Kadın Kültür Sanat Merkezi Müdürü Nuran Hakyemez ile çok sayıda izleyici katıldı.

Türkiye ezan okuma yarışması birincisi Hasan Çakmak’ın muhteşem Kur’an tilaveti ile başlayan program, Senai Demirci’nin “Kutlu Doğum” konferansı ile devam etti. Etkileyici ve dinleyicileri kendine çeken üslubu ile seyircilere hitap eden Demirci, Hazreti Peygamberi anlamak için önce Hazreti Yusuf`un kıssasının ana kaynağından çok iyi okunması ve anlaşılması gerektiğini söyledi.

Organik kaynak diye nitelendirdiği Kur’an-ı Kerim’den hareketle Yusuf kıssasını anlatan Senai Demirci, “Yusuf kıssası, kıssaların en uzunudur ve en ayrıntılı kıssadır. O ana kaynak da kitabımız Kur`an-ı Kerim`dir. Aslında orada Hazreti Peygamberimize ait her şey var. Hazreti Peygamberi bize anlatırken farklı aksettiriyorlar. Siyer tarihimiz genellikle bize savaşlarından söz ediyor. Oysa Efendimiz 23 yıllık risaletinde sadece 52 gün savaşmıştır. Bu önemli bir nokta. Bizim peygamber anlayışımız daha çok komutan peygamber anlayışı. Efendimizin imajını, hayatımıza nasıl oturtacağımızı bilemiyoruz. Bu yüzden ciddi sarsılmalar yaşıyoruz.” dedi.

Demirci: Kur’an-ı Kerim’i anlayarak okuyun

Kur’an-ı Kerim’i yüzünden okumanın yanlışlığına vurgu yapan Demirci, “Restaurant menülerini yüzünden bir okuyun anlıyor musunuz? Allah aşkına başka kitap mı bulamadık, anlamasak da olur diyeceğimiz. Yüzünden okuyarak bir medeniyet kuramayız, yolda kalırız. Efendimize ait bütün kayıtlar buradadır. Yani Kuran`da. Onun hayatı vahyin kalbine göre atan nabızdır. Kur’an-ı okuduğumuzda onun hayatının, bütün alanlarına vakıf oluruz.” diye konuştu.

Çorumluların büyük beğeni ile dinlediği programın sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, hem Senai Demirci’ye hem de Hasan Çakmak’a çiçek takdim etti.