SEMPOZYUM CUMA GÜNÜ BAŞLIYOR

27 Haziran 2012 Çarşamba

Belediyemiz 29 Haziran – 01 Temmuz 2012 tarihleri arasında Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi işbirliğiyle “Kur`an Nüzûlünün Mekke Dönemi”; konulu sempozyum düzenleyecek. “9. Tefsir Akademisyenleri Buluşması”; vesilesiyle gerçekleştirilecek olan sempozyuma tefsir akademisyenleri büyük ilgi gösterdi.

10 İlahiyat Fakültesi Dekanı ile birlikte Türkiye`nin dört bir yanından bünyesinde İlahiyat Fakültesi bulunan bütün illerin üniversitelerinden 170`in üzerinde tefsir akademisyenin katılacağı sempozyumda alanında uzman akademisyenler bildiriler sunacak ve sunulan bildiriler ayrı ayrı müzakere edilecek.

Sempozyuma Türkiye`nin hemen her ilinden iştirak edecek olan akademisyenler, 29 Haziran Cuma günü Çorum Müftülüğü ile sağlanan işbirliği ve dayanışma neticesinde, tefsir akademisyenleri, Çorum`un farklı camilerinde Cuma namazı için kürsülere çıkarak cemaate vaaz edecek, minberlerden cami cemaatine hutbe irad edecekler.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, göreve geldikleri tarihten itibaren kültür ve sanata önemli katkılar sağladıklarını, bu kültürel faaliyetler neticesinde Çorum`un tanıtımında önemli mesafeler kat ettiklerine inandıklarını söyledi. Başkan Külcü, sempozyum, panel, konferans gibi kültürel etkinlikleri güncel konularla birleştirerek hem ülke gündemine ilişkin çözüm önerileri, hem de bilimsel konularda bilim dünyasına önemli katkı sunduklarını vurguladı. Bu tür kültürel ve bilimsel faaliyetlerin Çorum`un tanıtımı için de son derece önemli olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Türkiye`nin 81 ilinden katılacak tefsir akademisyenleri üç gün boyunca hazırladıkları bildirileri sunacaklar. Bu bilim adamlarımız sempozyum boyunca Çorum`da tarihi, doğal ve turistik yerleri gezerek Çorum`u da tanıma imkanı bulacaklar. Çorum`a gelecek olan yaklaşık 170 bilim adamının Çorum`dan güzel duygularla ayrılacaklarına inanıyorum. Çorumluların misafirperverliklerini sempozyuma katılan bilim adamlarımıza göstereceğiz. Bu sempozyumun Çorum ilinin güzelliklerinin tanınması ve tanıtılması açısından büyük yararları olacağına inanıyorum”; dedi.

Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Okumuş da sayıları altmışı geçen ilahiyat fakültelerinin tefsir akademisyenlerinin Çorum`a teşriflerinden büyük mutluluk duyduğunu belirterek bunun Çorum`un tanıtılması için büyük bir fırsat olduğunu belirtti. Okumuş, sempozyumun tertip edilmesinde destek katkıları nedeniyle Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan`a, İl Müftüsü Mehmet Aşık`a teşekkür etti.