Şehrin sorumluluklarını taşımak hepimizin görevi

26 Ocak 2018 Cuma

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Biz bu şehirde ve bu ülkede birlikte yaşıyoruz. Bu ülkenin güzelliklerini, mutluluklarını birlikte paylaşmak ne kadar hepimizin hakkı ise sorumluluklarını taşımak ve sahip çıkmakta aynı derece de hepimizin görevi” dedi.
Çorum Kent Konseyi tarafından düzenlenen Bilgilendirme Genel Kurul Toplantısında konuşma yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Mehmet Akif Ersoy’un “Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez; Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez” sözünü hatırlatarak, “Bu işin tılsımı budur. Meselemiz şehrin bugünü, yarını olsa da böyle, ülkenin bugünü, yarını olsa da böyle” dedi.
Kent Konseyinin birçok zaman Çorum Belediyesi’nin çalışmalarına vizyon koyduğunu bundan da memnuniyet duyduğunu belirten Başkan Külcü, “Biz bu şehirde ve bu ülkede birlikte yaşıyoruz. Bu ülkenin güzelliklerini, mutluluklarını birlikte paylaşmak ne kadar hepimizin hakkı ise sorumluluklarını taşımak ve sahip çıkmakta aynı derece de hepimizin görevi. Kent Konseyi’nin yapısında ve tutumunda memnuniyetle bunu görmekteyim. Birçok zaman Belediye olarak bizim çalışmalarımızı da vizyon koyuyor olması da bizim için bahtiyarlık vesilesi” diye konuştu.
Amacından saptırmadan, bazen yön veren bazen hesap soran ama durması gereken yerde duran bir Kent Konseyi olduğu için Çorum Belediyesi olarak Türkiye’nin şanslı belediyelerinden birisi olduklarını da dile getiren Külcü, konuşmasına şöyle devam etti: “Hepimiz insanız. Eksiğimiz, kusurumuz var. Zaman zaman yaptığımız işi takdir eden tutumuyla, marifet iltifata tabidir kabilinden zaman zaman da yıkmak, yok etmek amacıyla değil daha iyisini yaptırmak amacıyla yol gösterici eleştiri yöntemiyle bunu yapacağız. Bunu yaptığımız zaman bir vücudun azası nasıl elimiz ağrıdığında vücudun tamamı bundan etkileniyorsa şehrin bir yerindeki aksayan hizmetin, üretilmeyen bir hizmetin diğer bölgeler açısından da aslında sorun yaratan bir durum olduğunu görüyoruz. Bunu bize bu tür yapılar gösteriyor.
Hangi hassas dönemde önemli bir meseleyi konuşmak istesek AK Parti, CHP, MHP, muhtarlar, STK’lar buluşarak ortak bir tavrı koyabiliyoruz. 15 Temmuz’da olduğu gibi, terör sürecinde olduğu gibi, Hattuşa yılında olduğu gibi. Aynı yere vurduğumuzda, aynı ülkü aynı hedef peşinde koştuğumuzda o hedefe daha kısa zamanda varacağımızı ve ortaya koyduğumuz sinerji ile daha çabuk ulaşacağımızı düşünüyorum.”

Foto Galeri