31°C az bulutlu

31°C az bulutlu

ŞEHİTLERİMİZİN ANISINA MEHTER GÖSTERİSİ VE DAVUL-ZURNA İPTAL EDİLDİ

11 Eylül 2012 Salı

Belediyemiz, geleneksel yağlı ve karakucak güreşlerinin vazgeçilmezleri arasında yer alan mehter gösterisini ve güreş esnasında çalınan davul ve zurnayı iptal etti.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri yağlı karakucak güreşlerinin mehter gösterileri, bando ve davul zurna eşliğinde coşkulu bir biçimde geçtiğini ancak bu sene Afyon`daki patlamada şehit olan 25 asker ve Güneydoğu`da terör örgütü ile çıkan çatışmalarda şehit olan askerler için davul zurna ve mehter gösterisini iptal ettiklerini söyledi.

Yapılan güreşleri şehit olan askerlerin anısına düzenlediklerinin altını çizen Başkan Külcü, “Keşke hafta içerisinde yaşamış olduğumuz o olay olmasaydı. Keşke ondan önce Doğu Anadolu`da, Doğu`da yaşamış olduğumuz olaylar yaşanmasaydı. Bugün güreşlerimizi davullu zurnalı bir eğlence ortamında yapsaydık. Ama olmadı. Biz de şehitlerimizin anısına bu günümüzü tamamlamayı tercih ettik. İnşallah bu acılar insanımızın gördüğü, tarihimizin gördüğü son acılar olarak tarihe geçer. Allah, milletimize inşallah başka acılar yaşatmaz.”; dedi