Şehir magandaları bu kez de semt parkına zarar verdi

10 Mayıs 2017 Çarşamba

Magandalar, otobüs duraklarından sonra semt parklarına da zarar verdi.

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, belediye olarak vatandaşların yeşil alan ihtiyacını karşılamak amacıyla semt parkı yaptıklarını ancak bu parklara zaman zaman amaçlarını anlayamadıkları magandalar tarafından zarar verildiğini söyledi.

Şehir genelinde semt parklarının sayısını artırmaya çalışırken bir taraftan da şehir magandalarının parklara verdiği zararları tamir etmeye çalıştıklarını belirten Alper Zahir, “Bu magandalar daha önce de çeşitli parklarımıza zarar vermeye çalıştılar. Son olarak Çorum Kalesi yanında bulunan Kale Parkı’nda kameriyeyi yerinden söküpkırmaya çalışmışlar. Magandalar emniyet güçlerimiz tarafından tespit edildi ve gerekli cezai işlemleri yapıldı. Çorum’u daha yaşanılabilir hale getirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ortak kullanım alanlarına zarar veren magandaları gören hemşehrilerimizin Alo 153 Zabıta’yı arayıp bilgi vermelerini rica ediyoruz.” dedi.

Esnaf ve vatandaş tepki gösterdi
Sorumsuz ve kendini bilmez kişi yada kişiler tarafından yapılan bu davranışlar Kale Parkı etrafındaki esnaf ve mahalle sakinleri tarafından kınandı. Vatandaşlar olaya büyük tepki göstererek “İnsanca yaşamak varken bu şekilde kamu malına zarar verenleri şiddetle kınıyoruz. Magandaların cezalandırılmasını istiyoruz” diye konuştular.