Şefkat Belediyeciliği yapıyoruz

31 Temmuz 2013 Çarşamba

Belediyemiz, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi 1571 yetimi sevindirdi. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, çocuklara elbiseleri kendi elleriyle giydirdi.

Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen elbise dağıtım töreninde konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, göreve geldikleri günden itibaren sosyal belediyecilik alanında ihtiyacı olanlara yönelik hassasiyeti gözetmeye çalıştıklarını söyledi.

Belediyeciliği, fiziki yatırımları sahiplenen bir anlayış olarak hiçbir zaman görmediklerini ifade eden Başkan Külcü, “Belediyeler yollarını yapacak, parklarını yapacak, şehrin temizliğini yapacak. Bunlar bizim temel görevlerimiz. Bu görevlerimizi yaparken hayatın diğer önemli yanını yani sosyal boyutunu da asla unutmamamız, gözden kaçırmamız lazım.” dedi.

Farklı sosyal belediyecilik faaliyetlerini öne çıkarmaya çalıştıklarını ve özellikle öksüz yetim çocuklarını önceleyerek başkaca ihtiyacı bulunan çocuklara bayram hediyesi olarak elbise hediye ettiklerinin altını çizen Başkan Külcü, “Bugün 1571 yetimimizi sevindiriyoruz. 1571 sayısı Peygamberimizin doğum tarihinden kaynaklanan bir sayıdır. Projenin sahibi de eşim Hatice Külcü’dür. Yetimlik, her insanın hayatında olabilecek bir durum. Evlatlarımız bu hediyelerimizi bayramda giyecekler. Sadece Belediye olarak değil sivil toplum olarak da hassasiyeti ortaya koymamız lazım.” dedi.