Şeb-i Arus Mevlana konferansına yoğun ilgi

13 Aralık 2014 Cumartesi

Mevlana Anma Haftası etkinlikleri kapsamında Çorum Belediyesi tarafından Devlet Tiyatro Salonu`nda Şeb-i Arus Mevlana konulu konferans düzenlendi.

Son dönemin en çok satan kitapları arasında yer alan `Aşkın Göz Yaşları` ve `Tebrizli Şems`eserlerinin de yazarı olan Sinan Yağmur`un konuşmacı olarak katıldığı konferansa vatandaşlar hayli ilgi gösterdi.

Vali Yardımcısı Haldun Aksalman, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan`ın da katıldı konferansta Mevlana`nın Şems`eolan hasretini ifade ederek konuşmasına başlayan Sinan Yağmur, Mevlana­Şems dostluğuhakkında da katılımcıları bilgilendirdi.

Şeb­iArus törenlerinin sadece Konya ile sınırlı olmadığını, 9­17 Aralık tarihleri arasında Türkiye`nin çeşitli illerinde de düzenlendiğini belirten en ünlü yazar, Hz. Mevlana`nın güzelahlakından da bahsetti.

Tüm insanların, Hz. Mevlana`nın kişiliğinden ve güzel ahlakından nasiplenmesi gerektiğinivurgulayan Yağmur, “Hz. Mevlana, yaşadığı toplumda herkesin derdi ile ilgilenir, mütevazı birhayat yaşardı. Mevlana, insanlarla gönül bağı ile konuşurdu. Fakat şimdi insanlar arasında gönülbağı yok. Gönüller ve niyetler kirlendi. İşte bu yüzden biz, yıllardır Mevlana`yı konuşuyoruz.”;dedi.

Şems, Mevlana, Hacı Bektaş­ı Veli ve Yunus Emre gibi tüm Hak aşıklarının isimlerinin farklı olmasına rağmen, yollarının birbiriyle aynı olduğunu dile getiren Yağmur, Hz. Mevlana`yı anlamak için, Şems`in penceresinden bakmak gerektiğini söyledi.

Şeb­iArus etkinliğinin sonunda Vali Yardımcısı Haldun Aksalman, ünlü yazar Sinan Yağmur`açiçek takdim etti. Programın sonunda sevenleri için kitaplarını da imzalayan Sinan Yağmur,Çorumlu okurları ile sohbet ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.