Saygı Konulu Resim Yarışması

23 Şubat 2015 Pazartesi

2014-2015 Eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde de eğitim alanında ortak çalışmalar devam ediyor.

Çorum Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokoller ile il genelinde sunu yarışması ve Türkiye çapında resim yarışması için start verildi. Temel değerlerimizden “saygı”; temasının işleneceği yarışmalarla öğrencilerde farkındalık oluşturulması hedefleniyor.

İmza töreninde konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, ” Eğitim uzun soluklu bir süreçtir. Bu süreç içerisinde çocuklarımızın her alanda kendilerini geliştirmeleri için müdürlük olarak yapılabilecek olanın en güzelini sahaya aktarma gayreti içerisindeyiz. İmzaladığımız protokoller ile gerek yerel, gerekse ulusal çapta, çocuklarımızın centilmence yarışma anlayışı içerisinde kendilerini ispat etmeleri için yeni ortamlar oluşturma çabası vardır. Çocuklarımız bu tip yarışmalara katılmakla görsel-düşünsel yeteneklerini geliştirecekleri gibi sadece akademik anlamda değil sosyo-kültürel alanda da başarma duygusunu tadacaklardır. Ayrıca yarışmaların ortak konusu olan “saygı”; kavramı hakkında yaşanmışlıklarını artıracaklardır. Desteğini her zaman yanımızda hissettiğimiz Çorum Belediyesi`ne de bu vesile ile tekrar teşekkürlerimi sunuyorum.”; dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül ise yaptığı konuşmada, ” Belediye olarak eğitim konusu öncelikli alanlarımızdandır. Bünyemizde bulunan gençlik merkezlerimizin sayısını artırarak ilimize daha güzel hizmet edebilmenin gayreti içindeyiz. İnsani değerlerin zayıflaması, temel ahlaki kavramların yozlaşması, insanlık olarak tahammül edebileceğimiz bir durum değildir. Bizler sorumlu kişiler olarak yeni nesillere bu kavramların aktarımı hususunda elimizden geleni değil, yapılabilecek olanın en güzelini yapmakla mükellefiz. Bu bilinç içerisinde İlimizin eğitim alanındaki esas sorumlusu olan İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile ortak çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Bu vesile ile İl Milli Eğitim Müdürümüze katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.”; dedi.

İmzalanan protokoller ile Türkiye genelinde temel değerlerimizden “SAYGI”; konusunda tüm kademelerden çocuklarımızın katılabileceği resim yarışması ile ortaokul ve lise öğrencilerinin katılacağı sunu yarışması düzenlenecek. Yarışma katılım şartları ve tarihler İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı okullarımız ile belediye gençlik merkezlerinden öğrenilebilecek.