Satrançta Belediyespor 4 kupa birden kaldırdı

30 Mart 2016 Çarşamba

Türkiye Satranç Federasyonu faaliyet programı içerisinde yer alan Küçükler ve Yıldızlar Satranç Takım Turnuvası, Çorum Belediyesi Buhara Kültür Merkezi`nde gerçekleştirildi. Turnuva, oldukça çetin mücadelelere sahne oldu.

Küçükler Takım Satranç Şampiyonasında Çorum Belediyespor Kulübü A Takımı 1. olurken, Altın Hamle Gençlik ve Spor Kulübü A Takımı 2., Çorum Belediyespor Kulübü B Takımı ise 3. olarak turnuvayı bitirdi.

Yıldızlar Takım Satranç Şampiyonasında ise Altın Hamle Gençlik ve Spor Kulübü A Takımı 1., Çorum Belediyespor Kulübü B Takımı 2., Çorum Belediye Spor Kulübü A Takımı ise 3. olarak turnuvayı tamamladı.

Belediyespor Kulübü Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, satranç branşında hızlı bir şekilde gelişme kaydeden Çorum Belediyespor Kulübü`nün, adından söz ettirdiğini söyledi. Belediyesporlu oyuncuların 17-22 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Takım Şampiyonasında mücadele etmeye hak kazandıklarını da sözlerine ekledi.

Satranç Ligi`nde Şampiyon Çorum Belediye

Çorum Belediyespor Satranç Takımı, Çorum Hitit Grubu Satranç Ligi`nde namağlup şampiyon oldu.

26 Mart Cumartesi günü Anadolu İmam Hatip Lisesi`nde başlayan ve üç gün boyunca devam eden Hitit Grubu Satranç Ligi, Türkiye Satranç Federasyonu Asbaşkanı Yusuf Doğruer, Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Kır, Çorum Belediyesi Spor İşleri Müdürü Nadir Solak`ın da katılımıyla gerçekleşti. Çorum`dan toplam 10 takımın mücadele ettiği Hitit Grubu Satranç liginde Çorum Belediye spor kulübü yenilgisiz şampiyon olurken, ikinciliği Altın Hamle Gençlik ve Spor kulübü, üçüncüğü Merkez Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Spor Kulübü, dördüncülüğü ise Çorum Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Spor Kulübü elde etti.

Hitit Grubu Satranç Ligi mücadelesinde ilk iki sırayı alan takım 15 Temmuz tarihinde düzenlenecek olan Türkiye Kulüpler Şampiyonasına katılmaya hak kazandılar.