ŞARKILAR VE ŞİİRLER ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ İÇİN

23 Mart 2013 Cumartesi

Belediyemiz tarafından Çanakkale Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği Esat Kabaklı konseri ve Serdar Tuncer şiir dinletisi Çorumlulara duygu dolu dakikalar yaşattı.

Devlet Tiyatro Salonu`nu hınca hınç dolduran kalabalığa karşı Çanakkale Savaşları ile ilgili önemli bilgiler aktaran, Çanakkale Savaşı`nın hikayelerini anlatan Serdar Tuncer şiirleriyle dinleyicilere duygulu dakikalar yaşattı.

Programın sonunda sahne alan ünlü Türk Halk Müziği sanatçısı Esat Kabaklı da sazı ve türküleriyle davetlileri hüzünlendirdi. Seslendirdiği birbirinden güzel türkülere salonu dolduran yüzlerce davetli de eşlik etti.

Kahramanlık türkülerini seslendiren ünlü halk ozanı Esat Kabaklı, Çanakkale ruhunu her Türk gencinin mutlaka öğrenmesi gerektiğini belirterek, “Çanakkale Türk Milletinin şuurudur”; dedi.

Program sonunda Esat Kabaklı`ya Vali Yardımcısı Hamdi Bolat, Serdar Tuncer`e de Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, çiçek takdim etti.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çanakkale Haftası`nı dolu dolu yaşamaya çalıştıklarını ve İstiklal Şairi Merhum Mehmet Akif Ersoy`u da aynı hissiyatla andıklarını belirterek “Bu millet Mehmet Akif`in cenazesine bir şey yapmadı ama hatırasına çok şey yapmaya yüzyıllar boyunca devam edecek. Birinci sınıftan sekizinci sınıfa kadar çocuklarımıza İstiklal Marşı`nı ve Çanakkale Şehitleri için yarışmalar, konferanslar düzenleyerek haftamızı dolu dolu kutlamaya çalışıyoruz”; dedi.

Çorum Devlet Tiyatro Salonunda düzenlenen programa Çorum belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Vali Yardımcısı Hamdi Bolat, Başkan Yardımcıları Nurettin Karakaya, Zeki Gül, Turhan Candan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru ile çok sayıda vatandaş katıldı.