20°C parçalı az bulutlu

20°C parçalı az bulutlu

ŞARKI’DAN GAZELE KONSERİ İZLEYENLERİ BÜYÜLEDİ

24 Şubat 2012 Cuma

Belediyemiz, Nağmeler Topluluğu Besteleri ve Türk Müziğinin çeşitli formalarından örneklerin yer aldığı “Şarkı`dan Gazele”; konseri izleyenleri büyüledi.

Devlet Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen konsere Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, Hafız Recep Camcı, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan ile çok sayıda vatandaş izledi.

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ubeydullah Sezikli`nin seslendirdiği eserlerle başlayan konserde Nağmeler Topluluğu besteleri ve Türk müziğinin çeşitli formlarından örnekler sunuldu. Nağmeler Topluluğu Konserinde Kanunda Muharrem Hafız, gitarda Emre Işık, kemanda Semih Özdemir, udda Ömer Faruk Canural, piyanoda Halit Kaplan ve ritmde Tayyip Durceylan, Ahmet Şafak El-İmam çaldıkları birbirinden güzel eserlerle izleyenlerden tam not aldılar.

Ubeydullah Sezikli`nin söylediği şarkılara zaman zaman konseri izlemeye gelen vatandaşlar da eşlik etti. Nağmeler Topluluğu`nun sunduğu unutulmaz müzik ziyafetinin ardından koro üyeleri dakikalarca ayakta alkışlandı. Konserde Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, koro şefi ve solisti Ubeydullah Sezikli`ye çiçek ve plaket takdim etti.

Belediyemiz, Nağmeler Topluluğu Besteleri ve Türk Müziğinin çeşitli formalarından örneklerin yer aldığı “Şarkı`dan Gazele”; konserinde izleyenler hoş dakikalar yaşarken zaman zaman da duygulu anlar yaşadılar.

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ubeydullah Sezikli tarafından söylenen Çorum türküsü Şu Uzun Gecenin Gecesi olsam türküsü salonda bulunanları duygulandırdı. Türküye salondaki dinleyiciler de eşlik etti.