Şanlıurfa İnsanı Yardım Platformu’ndan Başkan Külcü’ye ziyaret

7 Eylül 2013 Cumartesi

Şanlıurfa STK İnsani Yardım Platformu üyeleri Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü ziyaret etti.

Platform Başkanı Osman Gerem, Platform üyeleri Mehmet Adil Saraç ve Yusuf Mert`in de hazır bulunduğu ziyarette platformunun kuruluş amacı ve çalışmaları hakkında Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`ye bilgi verdi.

Osman Gerem, platformun Suriye’de yaşanan olaylar sonucu Türkiye`ye gelen mültecilere ve Suriye`deki Müslümanlara yardım amacıyla kurulduğunu belirtti. Kurdukları yardım ağı sayesinde toplumsal sorunları fazla büyümeden önlemeye çalıştıklarını ifade eden Gerem, bu konuda ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de yaptığı konuşmada ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, İslam ülkelerinde Müslümanlara yönelik uygulanan saldırıların kendilerini üzdüğünü, yaşanan bu dramın bir an önce sona ermesi için dua ettiklerini söyledi. Müslüman halka yönelik katliamların Türk Milletini derinden üzdüğünü dile getiren Başkan Külcü, “Türkiye hiçbir zaman zulümleri ve yapılan eziyete kayıtsız kalmamıştır. Kardeşlerimizin huzurlu ve mutlu olması için çalışacağız. Sizler de böylesine bir oluşumla bir araya gelmişsiniz. Çok önemli işler yapıyorsunuz. Allah yardımcınız olsun”; dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül`ün de hazır bulunduğu ziyarette, Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu üyeleri, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`ye Şanlıurfa`ya özgü mırra takımı hediye etti.