21°C parçalı az bulutlu

21°C parçalı az bulutlu

Sanat Müzesi ve Galerisi açılıyor

22 Ekim 2015 Perşembe

Belediyemiz, yıkılan Kültür Sitesi yerine yapılan Çorumpark`ta yapımına başlanan Sanat Müzesi ve Galerisi`nin açılışını yapıyor.

24 Ekim Cumartesi günü saat 17.00`da Sanat Müzesi ve Galerisi`nin açılışına çok sayıda ünlü ressam ve sanatçı da katılacak.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, açılacak olan sanat müzesi ve galerisi ile birlikte Çorum`un ihtiyaç duyduğu modern sergi salonu ihtiyacının da karşılanacağını belirterek “Bu eksiğimizi gidermek için eski Kültür Sitesi yerine yaptığımız parkımızın altında modern bir Sanat Galerisi yaptık. Şehrimiz, sanata ve sanatçıya yakışır bir galeriye sahip olacak. Tüm hemşehrilerimizi 24 Ekim Cumartesi günü Çorumpark içerisinde yer alan Sanat Müzesi ve Galerisi`nin açılışına bekliyoruz.”; dedi.

Daha açılmadan sanat camiasının yakın takibinde

24 Ekim Cumartesi günü açılacak olan Çorum Sanat Müzesi ve Galerisi, daha açılmadan sanat camiasının yakın takibine alındı.

Sanat camiasından haberlerin yer aldığı aylık olarak yayınlanan “Arkadaş Ankara”; kültür sanat bültenin ekim sayısında Çorum`daki kültür-sanat etkinlikleri ile Kent Müzesi ve Galerisi`nin açılışının yapılacağı haberlerine yer verildi.