21°C parçalı az bulutlu

21°C parçalı az bulutlu

Sanat Müzesi'ne ve Galerisi renkli açılış

27 Ekim 2015 Salı

Çorum Belediyesi Sanat Müzesi ve Galerisi düzenlenen törenle açıldı.Eski Kültür Sitesi yerindeki Çorumpark`ta gerçekleşen açılışa AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bayburt Milletvekili hemşehrimiz Naci Ağbal, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, AK Parti Çorum Milletvekili Adayları Ahmet Sami Ceylan ve Bekir Horuz ile birlikte çok sayıda davetli de katıldı.

Programda sırasıyla Çorumlu Ressam Bünyamin Balamir, Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Asım Keser, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Milletvekilleri Naci Ağbal ve Salim Uslu katılımcılara hitaben birer konuşma yaptılar.

Külcü: `Belediyeciliğe Yeni Bir Vizyon Kazandırdık`

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Kültür ve sanat alanındaki çalışmalarımızla Belediyeciliğe yeni bir vizyon kazandırdık”; dedi.Çorumpark`ta açılışı yapılan Sanat Müzesi ve Galerisi`nin Belediye açısından gurur verici bir eser olduğunu belirten Muzaffer Külcü, “Önce ressamlarımızla bu şehrin görsel hafızasını oluşturduk. Ardından Çorum`a bir sanat müzesi ve galeri kazandırmak için kolları sıvadık”; diye konuştu.

6 yıllık sürecin ardından bu alandaki projelerini hayata geçirdiklerini anlatan Külcü, 179 eserin sergilendiği Sanat Müzesi ve Galerisi`ni Çorum halkı ve sanat camiasının hizmetine sunduklarını söyledi.

Külcü, “Belediyecilikte hep yeni bir vizyon ortaya koymaya çalıştık. Bunu eserlerimizle de gözler önüne serdik. Şehirlerin insanlarla bir bütün olması gerektiği anlayışı ile açılışıyoruz. Bu bütünlük içinde sanatı, tarihi ve kültürü ihmal edemezdik. Aksine bu alandaki çalışmaları hep önemsedik ve destekledik. Açılışını yaptığımız Sanat Müzesi ve Galerisi ile bu alandaki desteklerimiz sürecek”; dedi.

Başkan Külcü, Çorum Belediyesi Sanat Müzesi ve Galerisi`nin Çorum`a hayırlı-uğurlu olması dileğinde bulunarak desteklerinden dolayı tüm sanatçılara teşekkür etti.

Ağbal: `Çorum`un Çehresi Değişti`

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bayburt Milletvekili hemşehrimiz Naci Ağbal, “Çorum`a her gelişimde gördüğüm değişim ve dönüşümden mutluyum”; dedi.

Belediyecilik alanında yapılan çalışmalarla Çorum`un çehresinin değiştiğini söyleyen Naci Ağbal, “Altyapı, yeşil alanlar ve kent mimarisiyle Çorum adeta yeniden inşa ediliyor”; diye konuştu.

Çorum Belediyesi Sanat Müzesi ve Galerisi açılışında konuşan Ağbal, şunları söyledi:

“Çorum`da hayata geçen çalışmaları ortaya koymak vizyon ister. Belediye Başkanımız`ın bu alandaki gayretleri gerekli vizyona sahip olduğunu gösteriyor, Allah ondan razı olsun. Gerçekten de Çorum`u yeniden dönüştürüyor. Çorumpark`ta açılışını yapacağımız bu eser de estetik bir mekan olmuş.Çorum aşığı, bu memlekete inanmış sanatçılarımızın olması da büyük zenginlik. Medeniyet kodları itibariyle sanatı her zaman üstün tutan bir milletiz. Bu eser de Belediyemizin sanata verdiği değerin bir nişanı olacak. Emeği geçenleri kutluyor, Çorum`a ve Çorumlulara hayırlı olmasını diliyorum.”;

Uslu: `Yeni Türkiye`nin Eseri`

Çorum Belediyesi Sanat Müzesi ve Galerisi açılışında konuşan AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Belediyeciliğin sadece yol ve altyapı çalışmalarından ibaret olmadığını söyledi.

“Sanat gönül işidir”; diyen Salim Uslu, “Çorum`da böylesine bir eserin hayata geçirilmesi sanata ve sanatçılara verilen değerin göstergesi”; dedi.

Çorumpark`ın yerindeki eski Kültür Sitesi`ni `Ucube Bina` olarak nitelendiren Uslu, bu yapının yerinde insanların rahatça nefes alabileceği bir park ile sanat müzesi ve galerisinin inşa edildiğini kaydetti.

Çorum halkının gözüne ve gönlüne hitap eden yatırımın çevreci ve sanatsal bir bakış açısıyla vücut bulduğunu anlatan Uslu, “Yeni Türkiye`nin medeniyet vizyonuna hitap eden böylesi bir çalışmada emeği geçenleri tebrik ediyorum”; diye konuştu.

Uslu, Sanat Müzesi ve Galerisi`nin hayırlı olması dileğini de paylaştı.

Balamir: `Türkiye`de Bir İlk`

Ressam Bünyamin Balamir, Çorum`da açılışı yapılan Sanat Müzesi ve Galerisi`nin konsept açısından Türkiye`de bir ilk olduğunu söyledi.

Ressamlar Buluşması`na katılan sanatçılar adına teşekkür konuşması için kürsüye gelen Bünyamin Balamir, Çorum Belediyesi`nin 6 yıl önce başlattığı etkinliğin meyvelerini verdiğini söyledi.

40 yıllık sanat yaşamının en heyecan verici anlarından birini yaşadığını dile getiren Balamir, 6 yıl önce müze ve galeri sözü veren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün sanat açısından örnek bir hizmete imza attığını kaydetti.

“Çorum artık bir dünya şehri”; diyen Balamir, `Gönül Bahçesi` olarak nitelendirdiği eserde emeği bulunan herkesi tebrik etti.