Sanat engel tanımıyor

17 Nisan 2014 Perşembe

Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi’nde eğitim gören engelliler Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) sergi açacak. “Sanat Engel Tanımaz” konulu karma sergi Ankara’da sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Çorum Belediyesi tarafından şehrimizdeki engelli vatandaşların meslek öğrenmeleri, el becerilerinin geliştirilmesi ve sosyal hayatta daha fazla rol alabilmeleri amacıyla hizmete sunulan Engelli Eğitim Merkezi’nde eğitim gören engelliler öğrendikleri bilgiler sonucunda kendi eserlerini üretmeye başladılar. Resim, çini, seramik, ebru, müzik ve dikiş-nakış kursuna katılan engellilerin ürettiği yaklaşık 75 eser 22 Nisan 2014 Salı günü açılacak olan sergide beğeniye sunulacak. TBMM Mustafa Necati Kültür Evi’nde saat 14.00’da açılacak olan sergi 1 hafta süreyle açık kalacak.

“Sanat Engel Tanımaz” konusu ile açılacak olan sergi hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yaklaşık bir ay önce açtıkları Engelli Eğitim Merkezi’nde engellilere yönelik verilen kurs ve eğitimlerin engelli bireyler kadar onların ailelerini de çok mutlu ettiğini ifade etti. Verilen kurslar neticesinde ortaya çok güzel eserlerin çıktığını kaydeden Başkan Külcü, “Engelli kardeşlerimiz artık kendilerine yeten, sağlıklı iletişim kurabilen ve belki de en önemlisi toplumla bütünleşmiş bireyler haline gelmeye başladı. Engelli kardeşlerimiz özgüven kazanmaya başladı. Merkezimizde verilen kurslara katılan engelli kardeşlerimizin yaptıkları eserlerden oluşan bir sergiyi Ankara’da açacağız. Onların imkan verildiği takdirde her türlü engelin üstesinden gelebildiğini Ankaralılara da göstermiş olacağız” dedi.

22 Nisan Salı günü Ankara’da TBMM Mustafa Necati Kültür Evi’nde açılacak olan sergiyi TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in açması bekleniyor.