30°C parçalı az bulutlu

30°C parçalı az bulutlu

Sahurda Ceddin Deden Çalınacak

18 Haziran 2015 Perşembe

Çorum Belediyesi tarihi geleneğimiz olan Ramazan Kültürünün yaşatılması konusunda girişimde bulunarak vatandaşları sahura kaldıracak olan davulculara eğitim verdi.

Davulculara nasıl davranmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan yaptığı konuşmada; “Davulcular olarak sizler Ramazan’a hazırsınız, biz de belediye olarak hazırız. Ramazan Kültürümüzün yaşatılması adına sizleri önemsiyoruz. Siz sadece çaldığınız davulla değil giymiş olduğunuz kıyafetlerle de Ramazan Kültürünün yaşatılmasında önemli bir rol oynayacaksınız. Bu sebeple her hangi bir karışıklık olmasın diye sizlere özel kıyafetler ve üzerlerinde bilgilerinizin bulunduğu yaka kartları çıkarttık.” dedi.

Candan, sözlerine şunları da ekledi: “Biz belediye olarak 46 tane davulcuyu Ramazan için görevlendirdik fakat bunlara her hangi bir ücret ödemiyoruz. Davulcular vatandaşların vermiş olduğu bahşişler karşılığında bu işi yapacaklar. Vatandaşlardan da ricamız belediye tarafından görevli davulcu kartları olmayan kaçak davulculara bahşiş vermemeleridir.”

Davulcular, Ramazan hazırlıklarını Çorum Belediyesi Mehter Takımı ile yaptı. Mehter Takımı Komutanı Selahattin Delice bu yıl davulcuların sahurda Ceddin Deden marşını çalacaklarını söyledi.