27°C parçalı bulutlu

27°C parçalı bulutlu

SAFARİ SİRKİ ÇORUM’A GELİYOR

17 Ekim 2011 Pazartesi

Belediyemiz, Avrupa`nın en büyük gösteri çadırına sahip Türk Sirki olan Uluslararası Safari Sirki`ni Çorum`a getiriyor. Çorum`a daha önce de gelen Safari Sirki`ne olan yoğun talep nedeniyle Çorum`a tekrar gelen sirk 20-23 Ekim tarihleri arasında gösterilerini sunacak. Gittiği her ilde yoğun bir ilgi ile karşılaşan ve farklı gösterileriyle de adından sıkça söz ettiren Uluslararası Safari Sirki, gösterilerini geçmişten geleceğe tarihsel, destansı bir anlatım üslubuyla yapıyor.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 20 – 23 Ekim tarihleri arasında dev sirk çadırının gösteriye açık olacağını söyledi. Safari Sirki`nin aslanlar, kaplanlar, vahşi hayvan gösterileri, akrobatlar, palyaçolar, sihirbazlar ve dünyaca ünlü sirk sanatçılarının sunacakları muhteşem gösterileriyle Çorumlulara eğlenceli vakit geçirteceğini ifade eden Külcü, “Bu gösteri kültürü özellikle çocuklarımız için çok faydalı. Çocuklar, azimle çalışıldığında nelerin başarılabileceğini canlı olarak görüyorlar ve imkansız gibi duran birçok şeyin aslında disiplinli bir çalışmayla yapılabileceğini görüyorlar.”; dedi.

Uluslararası Safari Sanat Gösteri Merkezi Görsel Sanat Yönetmeni İsmail Hakkı Yağcızeybek 20 ve 21 Ekim tarihlerinde saat 20.00`da 22 ve 23 Ekim tarihlerinde ise saat 14.00-16.00 ve 19.00 gösterilerini yapacaklarını belirterek “Çorum`da olmaktan mutluluk duyuyoruz. Gösterilerimize tüm Çorumluları davet ediyoruz”; diye konuştu.

Uluslararası Safari Sirki, Çocuk Esirgeme Kurumu ve engelli öğrenci grupları ile geçtiğimiz eğitim döneminde okullarında başarı göstermiş ilköğretim öğrencilerine başarılarının ödülü olmak üzere ücretsiz sirk davetiyesi verecek.