Saat Kulesi yenilendi

9 Eylül 2019 Pazartesi

Belediyemiz yıllara meydan okuyan Saat Kulesini yeniledi.

Osmanlı Padişahı 2.Abdülhamid döneminde 7-8Hasan Paşa tarafından yaptırılan ve Çorum’un simgesi olan tarihi saat kulesinde yenileme çalışmaları tamamlandı. Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan izinler alan belediyemiz şehrin simgesi olan Saat Kulesi’nin yıpranan kadranları, akrep ve yelkovanını aslına uygun bir şekilde yenilendi. Geçtiğimiz hafta sonu yerine takılan parçaların tüm yenileme çalışmaları belediyemizin şantiyesinde gerçekleşti. Saat Kulemiz uzun yıllar saati göstermeye devam edecek.

Foto Galeri

Saat Kulesi yenilendi Saat Kulesi yenilendi Saat Kulesi yenilendi Saat Kulesi yenilendi