S PLAKALI ARAÇ SAYISI ARTIRILDI

6 Haziran 2012 Çarşamba

Belediyemiz Meclisi, öğrenci taşımacılığında kullanılan S plakalı araç sayısının artırılması amacıyla yeni bir karar aldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi`nde kabul edilen Milli Eğitim`de 4+4+4 kademeli eğitim yasasından sonra şehir merkezinde faaliyet gösteren S plakalı araç sayısının artırılması için karar alındı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Haziran ayı meclis toplantısında 4+4+4 yasasıyla birlikte yeni S plakalı araçlara ihtiyaç duyulacağını belirterek, “4+4+4 yasasıyla birlikte öğrenci taşıma kapasitesi %15 oranında artması tahmin ediliyor. Bu kapsamda 115 yeni S plakalı araca ihtiyaç duyulacak. Ancak biz ilk planda bu ihtiyacın yarısı kadar yeni S plakası satmayı planlıyoruz. İhtiyaca göre bu sayıyı artırabiliriz”; dedi.