RESSAMLAR, ÇORUM İZLENİMLERİNİ TUVALE YANSITIYOR

3 Temmuz 2012 Salı

Belediyemiz, ressamlar buluşmalarının dördüncüsünü düzenliyor. Her yıl Türkiye`nin ve dünyanın ünlü ressamlarının katılımıyla gerçekleştirilen Ressamlar Buluşması, bu yıl da coşkuyla gerçekleştiriliyor.

4. Ressamlar Buluşması kapsamında Çorum`a gelen ünlü ressamlar Çorum`un gezdikleri tarihi ve doğal güzelliklerini tuvallerine aktarıyorlar.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 4. Ressamlar Buluşması kapsamında Çorum`a gelen ünlü ressamları ziyaret etti. Başkan Yardımcısı Zeki Gül ve Kültür Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan ile birlikte ressamları ziyaret eden Başkan Külcü, 4 yıldır Türkiye’nin değişik üniversitelerinden ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen ressamların Çorum’a gelerek kente özgü objeleri tuvallerine aktardıklarını söyledi.

Ressamlar tarafından yapılan resimlerin Çorum Belediyesi tarafından özenle saklanıldığını dile getiren Külcü, “Bu çalışma sonunda 125 civarında Çoruma özel eser ve tablomuz olacak.

Bu eserleri sergilemek için de Güzel Sanatlar Müzesi’nin çalışmasını yürütüyoruz. Önümüzdeki yıl çalışma sezonunun sonlarına geldiğimizde bir de müzemiz olacak. Bu müze Çorum’un ikinci müzesi olacak” dedi.