RESSAMLAR ÇORUM’U GEZDİ

2 Temmuz 2012 Pazartesi

Gülay Yüksel, Aynur Ocak, Sezai Kara, TeymurAğalıoğlu, DavitUghrelidze, Bünyamin Balamir, Pelin Avşar, Kamer Batıoğlu, Melik İskender,Nihat Şirin, Şenol Tilki, LiudmilaKhrytseseva,Yılmaz Helvacı ve Nilgün Çevik`ten oluşan ressamlar grubuÇorum şehir gezisinin ardından ilk olarak İskilip`e gitti.Burada İskilip Belediyesi yetkilileri tarafından karşılanan ressamlar, İskilip`in tarihi ve turistik mekanlarını gezdikten sonra Bedri Rahmi Eyüboğlu Sergi Salonunu gezdiler. İskilip Belediyesi tarafından Seyirtepe`de ikram edilen İskilip Dolması yiyen ressamlar daha sonra Osmancık İlçesine geçtiler. Burada Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı tarafından karşılanan ressamlar daha sonra Osmancık`taki tarihi mekanları gezdiler. Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı tarafından verilen yemeğin ardından ressamlar akşam saatlerinde Çorum`a döndüler.

Gezinin ikinci gününde Ortaköy`e giden ressamlar burada da Ortaköy Belediye Başkanı Ali Ergin tarafından misafir edildi. İncesu kanyonunu gezen ressamlara daha sonra Şapinuva antik şehrinde Prof. Dr. Aygül Süel tarafından yapılan kazı çalışmaları ile ilgili bilgi verildi.

Ressamların bir araya getirilerek kentin resmedilmesi ve bu resimlerin toplanarak bir müze oluşturulması fikrini çok önemsediklerini ve bu nedenle Çorum`a geldiklerini ifade eden ressamlar, Çorum`un böyle bir projeyi hayata geçirmesinin kentin tanıtımına önemli katkılar sağlayacağını belirttiler. Bu projeyi hayata geçiren Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`ye teşekkür eden ressamlar ilçe gezilerinde karşılaştıkları yakın ilgi ve misafirperverliğin kendilerini çok memnun ettiğini, bu nedenle İskilip, Osmancık ve Ortaköy Belediye Başkanlarına ayrıca teşekkür ettiklerini söylediler.