20°C parçalı az bulutlu

20°C parçalı az bulutlu

REKTÖR’DEN TARİHİ KARAR İÇİN TEŞEKKÜR

2 Mart 2012 Cuma

Belediye Meclisi’nin Mart ayı toplantısında tarihi nitelikte kararlar alındı. Yıllardır bir türlü çözülemeyen kampus sorunun alınan tarihi bir kararla çözen Belediye Meclisi`ne hitaben bir konuşma yapan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Bu karar tarihi bir karardır, güveninizi boşa çıkarmayacağız.” dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün kendisine hayırlı olsun ziyaretinde, “Rektör Yardımcısı gibi çalışmaya hazırım.” dediğini hatırlatarak, Başkan Külcü’nün bu sözün arkasında fazlasıyla durduğunu belirterek teşekkür etti.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, kampus alanının belirlenmesinin ardından Belediye Meclisi`nde yaptığı teşekkür konuşmasında Türkiye genelinde en büyük 7. bütçeyi Hitit Üniversitesi’nin aldığını 53 milyon TL bütçelerinin bulunduğunu, inşaat yapmak için hiç bir sıkıntılarının bulunmadığını söyledi. 540 bin metrekarelik alanın, ortalama olarak 200 bin metrekaresinin bina olarak değerlendirilebileceğini, 5 kattan daha yüksek bina yapmayı hedeflemediklerini aktardığını konuşmasında, “Bu alan yeterli değil gibi söylemler oluyor, ortalama 200 bin metrekareye 5 katlı binalar yaptığımızı varsaydığımızda, kapalı alanımızın ölçüsü bir milyon metrekaredir. Bu alan fazlasıyla yeterlidir. Zira İstanbul Teknik Üniversitesi’nden örnek verecek olursak toplam kapalı alan miktarı 500 bin metrekaredir. Biz reel ihtiyaçlarımızı dikkate alarak hareket ediyoruz.” dedi.