RAMAZAN SOKAĞI’NDA COŞKU BAŞLADI

23 Temmuz 2012 Pazartesi

Belediyemiz tarafından gelenekselleştirilen Ramazan Sokağı, bu yıl da Meydan Camii yanında kuruldu.

Geleneksel Ramazan eğlenceleri programında yer alan orta oyunu, fasıl, Hacivat-Karagöz gösterileri eğlenceli oyunlar gibi gösterilerle halka nostaljik ve keyifli geceler yaşatıyor.

Belediyemiz tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Ramazan etkinliklerinin ilk gününde sahne alan Recep Demirkaynak, tek kişilik gösterisiyle izleyenlere keyifli bir Ramazan akşamı yaşattı.

Günlük hayatta karşılaştığımız toplumsal sorunları mizahi bir dille eleştiren Recep Demirkaynak hayatın eğlenceli taraflarını seyirciyle paylaştı.

Gösteriyi Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Gül ve Turhan CandanBelediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, Çorumspor Kulüp Başkanı Mahmut Çoban, Çorum Belediyespor Teknik Direktörü Hayrettin Gümüşdağ, Çorumspor Genel Kaptanı Faruk Yamaner ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Türk Halk Müziği`nin güçlü yorumcularından Esat Kabaklı, Çorum Belediyesi Ramazan Sokağı`nın konuğu oldu. 21 Temmuz Akşamı Çorumlu sevenleriyle buluşan Kabaklı, söylediği birbirinden güzel türkü, şiir ve ezgilerle Çorumlulara unutulmaz bir gece yaşattı.

Esat Kabaklı’nın konserini Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Başkan Yardımcıları Zeki Gül, Turpan Candan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, bazı Belediye Meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş izledi.

Konser sonrasında Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, ünlü sanatçı Esat Kabaklı’ya plaket ve çiçek takdim etti.

Dolu dolu Ramazan Eğlencesi hazırlayan Çorum Belediyesi çocukları da unutmadı. Osmanlı macunu, şerbet, pamuk şekeri ve limonata ikramının yapıldığı etkinliklere çocukların ilgisi hayli yoğun oluyor.

Çocuklar için hazırlanan palyaço, uzun bacak, Hacivat-Karagöz tiplemelerinin yanı sıra patlamış mısır dağıtımı da çocukların ilgisini fazlasıyla çekiyor.