Ramazan Eğlenceleri Başladı

10 Temmuz 2013 Çarşamba

Çorum Belediyesi tarafından bu yıl 5.si düzenlenen Ramazan Sokağı etkinlikleri başladı. Sokağı’nın ilk gününde Bosna Hersekli ünlü sanatçı Zejd Şoto sahne aldı ve söylediği ilahilerle izleyenleri mest etti.

Bu sene de Çorum halkı için Ramazan ayı boyunca unutulmaz Ramazan Sokağı programı hazırlayan Çorum Belediyesi, her iftar sonrası her yaştan insana hitap eden programları izleyenlerin beğenisine sunacak.

Etkinliklerin ilk gününde sahne alan Çorum Belediyesi Mehter Takımı, sokağı dolduran izleyicilere coşkulu bir gösteri sundu. Mehter gösterisinin ardından skeçler, orta oyunlar, çeşitli yarışmalar eğlencelere renk katarken, tahta bacak da minik çocukların neşesi oldu.

Meydan Camii yanında kurulan Ramazan Sokağı’nda Ramazan ayı boyunca iftardan sonra Çorum Belediyesi tarafından çay ikramı, minik çocuklara da limonata ve macun şeker ücretsiz olarak dağıtılıyor.

Bosnalı sanatçı 4 dilden ilahilerle mest etti

Bosna Hersekli ünlü sanatçı Zejd Şoto, Ramazan Sokağı etkinliklerinin ilk sanatçısı oldu. Şoto, söylediği birbirinden güzel ilahilerle sokağı dolduran yüzlerce izleyiciye hoşça vakit geçirtti.

Söylediği dört dilden ilahilerin yanı sıra Uzun ince bir yoldayım, sarı gelin gibi Türküler de izleyiciler tarafından son derece beğenildi. Konser sonunda Belediye Başkan Vekili Zeki Gül, Zejd Şoto’ya çiçek takdim etti.

Her akşam farklı bir program

Çorum Belediyesi tarafından bu yıl 5.si düzenlenen Ramazan Sokağı etkinliklerinde her akşam farklı bir program yer alıyor.

Ramazan Ayı boyunca Bekir Ünlüataer, Grup Çağrı, Mesut Şimşek, Hilmi Şahballı, Nihat Arslan, Grup Sada, Asım Yıldırım, Fatih Çalımlı, Taha, Çorum Belediyesi THM Korosu, Ahmet Cihat Sancar, Ahmet Hakkı Turabi, İbrahim Cuşan, İsa Efe, Ömer Faruk Özcan, Ahmet İnan, Ayla Demir, Mürsel Paşa Türk Müziği Topluluğu, Sıra Gecesi, Ubeydullah Sezikli, Dünya Kur’an- Kerim’i güzel okuma birincisi Muhammed Tusi, Zekai Tunca gibi sanatçılar Çorumlu sanatseverlerle buluşacak.