Ramazan Çadırı’nın hazırlıkları devam ediyor

3 Ağustos 2010 Salı

Çorum Belediyesi, Ramazan Ayı`nın gelmesiyle birlikte bu aya yönelik çalışmalarına hız verdi. Her yıl geleneksel olarak kurulan Ramazan Çadırı`nda bu yıl da yüzlerce Müslüman iftarlarını açacak. Çorumlu hayırseverlerin katkılarıyla kurulan Ramazan Çadırı`nda her gün bir işadamı yemek verecek. Çorum Belediyesi “Veren El ile Alan El”; buluşturacak.

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, her yıl hayırsever vatandaşların katkılarıyla oluşturulan Ramazan Çadırı`nın bu yıl da ihtiyaç sahibi vatandaşların hizmetinde olacağını söyledi. Belediye tarafından oluşturulan Ramazan Çadırı`nda iftar vermek isteyen hayırseverlerin bu hafta sonuna kadar Çorum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü`ne isimlerin bildirilmesi gerektiğini söyleyen Zeki Gül, “Çorum Belediyesi olarak bizler “Alan El ile Veren El”;i buluşturuyoruz. Biz çadırın eksiklerini tamamlayarak hizmete hazır hale getireceğiz. Belediyemizden görevli arkadaşlar Ramazan Ayı boyunca çadırda hazır bulunacaklar. Bundan sonrası İftar Çadırı`nda yemek vermek isteyen hayırsever işadamlarımıza kalıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da onların destekleriyle Ramazan Çadırı, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza hizmet verecek”; dedi.

Maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarla birlikte iftar için evine yetişemeyen vatandaşların da iftar yapabilecekleri Ramazan Çadırı`nda yemek veren hayırseverlerin isimlerinin iftar öncesi duyurulacağını kaydeden Başkan Yardımcısı Zeki Gül, “Bilmediğimiz, görmediğimiz yerlerde çok zor şartlar altında yaşayan insanlarımız elbette vardır. Bu insanlarımıza ulaşabilmek için Ramazan Çadırı uygulamasını bu sene de başlatacağız. Çorumlu hayırsever insanlarımızın katkılarıyla insanlarımıza sıcak yemek vereceğiz. Ramazan Çadırı`na bu zamana kadar katkıda bulunan ve bundan sonra da katkıda bulunacak olan hayırsever hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum.”; diye konuştu.