Proje üniversiteden destek belediyeden

8 Ağustos 2014 Cuma

Çorum Belediyesi ve Hitit Üniversitesi arasında yapılan işbirliği ile geliştirilen “Çorum İçin Bir Projem” adlı proje hayata geçti.

Hitit Üniversitesi, imzalanan protokol kapsamında Çorum Belediyesi’nin faaliyet alanına giren her türlü konuda akademik ve bilimsel yönden proje hazırlayacak, Çorum Belediyesi de hazırlanan projelere destek verecek.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü Senato Salonu’nda konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısına Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Yabacıoğlu ve Turhan Candan katıldı.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, imza töreni öncesi yaptığı konuşmada üniversite olarak AR-GE faaliyetlerine önem verdiklerini, bilimsel araştırma projelerini desteklediklerini, sonuç olarak da bir proje havuzu oluşturduklarını söyledi. Üniversitenin geldiği konuma gelmesinde Çorum Belediyesi’nin büyük katkısının olduğunu dile getiren Rektör Alkan, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün ihtiyaç duydukları her konuda adeta bir rektör yardımcısı gibi görev yaparak kendilerine yardımcı olduğunu vurguladı. Alkan, “2 yıl önce görevi geldiğimizde 8 bin 300 olan öğrenci sayısı bugün 15 bini geçmiş durumda. Üniversitemiz birçok alanda büyük ilerlemeler kaydetti. Geldiğimizde kampus sorunu vardı, şimdi iki kampus birden hizmete girecek. Özellikle güney kampus alanında çok değerli arazilerimiz oldu. Bu arazileri belediyeden talep ettiğimizde başkanımız hiç tereddüt etmeden ve düşünme gereği bile duymadan üniversite ve Çorum’un geleceği için “evet” dedi. İhtiyaç duyduğumuz her konuda, ne zaman talepte bulunsak belediyenin desteğini yanımızda gördük. Bu nedenle Çorumlular ve üniversitemiz adına belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Külcü: Güçlü olmak istiyorsak bilgi üretmek zorundayız

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de protokol imza töreninde yaptığı konuşmada güçlü bir ülke olmanın, geleceğe güvenle bakmanın yolunun bilgi üretmeden geçtiğini söyledi.

Hitit Üniversitesi’nin Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan’la birlikte altın dönemini yaşadığını dile getiren Başkan Külcü, üniversitenin şehirdeki bütün sosyal aktivitelerin içerisinde yer alan bir üniversite haline geldiğini ifade etti. Başkan Külcü, bu başarının Alkan ve vizyonundan kaynaklandığını belirtti.

Güçlü bir ülke olmanın bilgi üretmekten geçtiğine işaret eden Külcü, “Geleceğe güvenle bakmak istiyorsak, daha mutlu yarınlar istiyorsak bilgi üretmeliyiz. Üretilen bilgiyi de ileri teknoloji ile milletin hizmetine sunmalıyız. Bunun için üniversite ile yol arkadaşlığını önemsiyoruz. “Çorum için bir projem var” adlı projemiz de bu yol arkadaşlığının bir ürünü. Çorum’un marka değerinin yükseltilmesi açısından önemli. Bu işbirliği yeni Türkiye anlayışının da bir yansıması. Hedeflerimize ulaşmak için bunu yapmalıyız” dedi.