PROF. DR. SALİM ÖĞÜT ANISINA KUR’AN ZİYAFETİ

27 Haziran 2012 Çarşamba

Belediyemiz, merhum Prof. Dr. Salim Öğüt anısına Kur`an Ziyafeti düzenleyecek. 30 Haziran 2012 Cumartesi akşamı saat 21.00`de Mimar Sinan Cuma Pazarı`nda gerçekleştirilecek olan Kur`an Ziyafeti`nde Türkiye`nin ünlü hafızları Kur`an tilavet edecekler.

Aralarında profesör, doçent, yardımcı doçent, öğretim görevlisi ve uzmanların bulunduğu değişik İlahiyat Fakültelerine mensup tefsir akademisyenlerin muhtelif kıraat ve vücuh tarzlarından örnekler sunacağı Kur`an Ziyafeti hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, merhum Prof. Dr. Salim Öğüt`ün Çorumlular için çok ayrı bir yerinin olduğunu söyledi. Çorum Belediyesi olarak bir vefa örneği göstererek Prof. Dr. Salim Öğüt`ün aziz hatırasına yönelik böyle bir etkinlik düzenlemeyi uygun gördüklerini dile getiren Başkan Külcü, “Prof. Dr. Salim Öğüt`ün anısına düzenlediğimiz Kur`an Ziyafeti`nde Çorum İlahiyat Fakültesi mezunu ve aynı zamanda yüksek lisans öğrencisiyken kısa süre önce İstanbul`da görevi başında şehit edilen polis memuru Zekeriya Yurdakul, şehit askerlerimiz ve pilotlarımız gibi bütün aziz şehitlerin ruhları için yapılacak dua ile sona erecektir”; dedi.

Külcü, Kur`an tilavet edecek karîler arasında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Prof. Dr. Remzi Kaya, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Prof. Dr. M. Kemal Atik, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Prof. Dr. Sadık KILIÇ, Anakara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Prof. Dr. Mehmet Akif Koç, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Doç. Dr. Yaşar Kurt, Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Yrd. Doç. Dr. Ömer Aslan, Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Yrd. Doç. Dr. Ömer Başkan, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Yrd. Doç. Dr. Ali Yılmaz, Öğr. Gör. İbrahim Uludaş, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat fakültesi öğretim elemanı iken Anakara Kocatepe Camii İmam Hatipliğine atanan Uzm. Adem Kemaneci gibi tilavet ustalarının yer aldığını vurguladı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Tüm Çorum halkını Kur`an Ziyafeti`ne davet ederek şehrin çeşitli yerlerinden Cuma Pazarına otobüs ve servis kaldırılacaklarını sözlerine ekledi.