31°C parçalı bulutlu

31°C parçalı bulutlu

ÖZÜRLÜ ATM'Sİ İLE TAKSİ DURAĞI AÇILDI

22 Temmuz 2011 Cuma

Belediyemiz ile Halk Bankası arasında yapılan anlaşma doğrultusunda ATM’lerin yer aldığı taksi duraklarının şehrin muhtelif yerlerine yerleştirilmesi işlemi devam ediyor.

Çorum Belediyesi’nin Halk Bankası ile yaptığı görüşmeler sonucunda Çorum’un özürlüler için tasarlanmış ilk ATM’si Hasanpaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi önüne yerleştirildi.

Çorum Belediyesi’nin katkılarıyla hizmete giren ATM cihazının çevresi, özürlülerin bu hizmetten rahatlıkla istifade edebilmesi amacıyla yine belediye tarafından dizayn edildi. Engelli bireylerin

hizmet noktalarına ulaşımını kolaylaştırmak için standartlara uygun eğimli rampa, görme ve bedensel engelliler ile koltuk değneği olanlara göre kullanım yolu ve kabartma zemini oluşturuldu.

ATM ve taksi durağının açılışı için Hasanpaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi önünde tören düzenlendi.

Törene Vali Vekili Hüseyin İçten, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, Halkbank Çorum Şubesi Müdürü Cemal Kaçay, Altı Nokta Körler Derneği Çorum Şube Başkanı Kürşat Ahıshalı, Türkiye Sakatlar Derneği Çorum Şube Başkanı Yusuf Hoşnut, Taksiciler ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mehmet Gayretli ile bazı engelli vatandaşlar katıldı.

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, belediye çalışmalarında insan odaklı bir yönetim anlayışı ile hareket ettiklerini belirterek, toplumun her kesiminden insana yönelik hizmet ürettiklerinin altını çizdi.

Engelli vatandaşların da ATM hizmetlerinden faydalanabilmesi amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden sonra ilk kez Çorum’da uygulanan bedensel ve görme engelli bireyler için de hizmet veren para çekme makinesini Hasanpaşa Taksi Durağı’nda halkın hizmetine sunduklarını ifade eden Külcü, “Özürlü kardeşlerimizin yaşama sevincini diri tutmak, hayatın normal akışı içinde karşılaştıkları zorlukları ortadan kaldırmak amacıyla çalışıyoruz. Yaptığımız fiziki yatırımlardan onların da engelsiz bir şekilde istifade etmeleri için çaba gösteriyoruz” diye konuştu.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Altı Nokta Körler Derneği Çorum Şube Başkanı Kürşat Ahıshalı, engelliler için özel olarak tasarlanan ATM`nin bütün bankalar tarafından kullanılmasını istedi. Ahıshalı, bunun bir başlangıç olduğunu belirterek şehrin daha merkezi noktalarına da engelli ATM`leri kurulmasını talep etti.

Halkbank Çorum Şubesi Müdürü Cemal Kaçay, erişilebilir ATM`nin Anadolu`da ilk kez Çorum`da hizmet vermeye başladığını söyledi.

Bu hizmetin Çorum`da başlamasının bir Çorumlu olarak kendisini hayli mutlu ettiğini belirten Kaçay, Halkbank Genel Müdürü Yardımcısı Çorumlu Süleyman Aslan`ın Genel Müdürlüğe terfi ettiğini hatırlatarak “İnşallah bundan sonra Çorum`a olan hizmetler katlanarak artacaktır”; dedi.

ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç da, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün esnaf dostu olduğunu söyledi.

Başkan Külcü`nün, esnaftan gelen taleplere, projelere tam destek sağladığını ifade eden Kılıç, “Sayın başkanımız hep yanımızda oluyor. Esnaf başkanı başının üstünde taşımaya hazır. Çorum`a ve Çorum esnafına yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum”; diye konuştu.

Türkiye Sakatlar Derneği Çorum Şube Başkanı Yusuf Hoşnut da, engellilere yönelik bu hizmetin hayata geçirilmesinde katkısı olanlara teşekkür etti. Yusuf Hoşnut, “Engellerin kaldırılması noktasında bu hizmeti bir adım olarak sayıyor ve önemsiyoruz”; diye konuştu.

Vali Vekili Hüseyin İçten de, bu hizmeti banka işlemlerinde engellerin kalkması adına atılan bir adım olarak değerlendirdiğini belirterek engelli ATM`sinin Çorum`a hayırlı olması temennisinde bulundu.