20°C parçalı az bulutlu

20°C parçalı az bulutlu

ÖZEL SEKTÖR MANTIĞI İLE DEĞİŞİM DAHA HIZLI OLUR

30 Mart 2012 Cuma

Çalık grubuna bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ) Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü ziyaret etti.

YEDAŞ`ın Çorum`daki çalışmaları ve yatırımları hakkında Başkan Külcü`ye bilgiler aktaran Türkoğlu, “Çorum bizi en mutlu eden il. Çorum`u bölgenin incisi olarak görüyoruz. Kayıp kaçak oranının en az olduğu bu kente yatırımlarımızda öncelik veriyoruz. Çorum, YEDAŞ`la birlikte büyümeye devam edecektir”; dedi.

GIS (Coğrafi Bilgi Sistemi) projesinin harita altlıklarının oluşturulması çalışmaları kapsamında Çorum Belediyesi’nce gösterilen destekten memnun olduklarını söyleyen Türkoğlu, bu çalışmaların sonucunda daha kaliteli bir hizmet için bu desteğin devamını ve koordinasyonun önemine vurgu yaptı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise YEDAŞ`ın her ne kadar özel bir şirket olsa da kamu hizmeti yaptığını belirterek, “Yaptığınız tüm hizmetler için sizlere teşekkür ediyoruz”; dedi.

Birtakım kamu hizmetlerinin özelleştirilmesindeki esas mantığın hizmetin daha hızlı ve kaliteli verilmesi, kamu kaynaklarının verimli ve yerinde kullanımını sağlamak olduğunu anlatan Külcü, özel sektör mantığı ile değişimin daha hızlı yaşandığına dikkati çekti.

Başkan Külcü, “Temel prensip müşteri memnuniyetinin yakalanmasıdır. Daha dinamik bir yapıda hizmet verilmesini sağlamaktır. YEDAŞ, özel bir şirket olarak enerji hizmetlerini yürütüyor. Eski alışkanlıklar birdenbire değişmiyor. Vatandaşın şikayetleri doğal olarak olacaktır. Ancak bu şikayetlerin zamanla memnuniyete dönüşeceğine inanıyoruz.”; dedi.