Özdenören’le Medeniyet Konuşmaları

8 Nisan 2016 Cuma

Çorum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen medeniyet konuşmalarının üçüncüsü, Devlet Tiyatro Salonu`nda Öykü ve Deneme Yazarı Rasim Özdenören`in verdiği “Yeni Dünya Düzeninin Sefaleti ve Müslümanın Medeniyet Gayesi”; konferansı ile yapıldı.

Yeni dünya düzeninin belirleyicisi olan batı devletlerinin emperyalist bir anlayışla hareket ederek bazı bölgelerdeki zenginlikleri kendi devletlerine götürdüklerini söyleyen Usta Edebiyatçı Rasim Özdenören, Osmanlı için “imparatorluk”; kelimesinin asla kullanılamayacağını ifade etti. Özdenören, “Çünkü: İmparatorluk kelimesi emperyalist bir kelimedir, öz olarak sömürü düzeni olan bir devlet yapısını ifade eder. Oysa Osmanlı Devleti, fethettiği hiçbir yere merkezden vali atamamış, oranın kaynaklarını sömürmemiş. Her zaman oradaki halkın refahını düşünmüş, yaşam tarzlarına müdahale etmemiştir.”; dedi.

Öğrencilerin çoğunluğunu oluşturduğu dinleyiciler, konuşma sonrası usta edebiyatçıyı ayakta alkışladı. Belediye Başkanı Yardımcısı Turhan Candan`da konferans sonrası Özdenören`e Çorum`u temsilen minyatür saat kulesi ve içinde eski Çorum fotoğraflarının bulunduğu Nostalji Çorum Fotoğrafları Albümü hediye etti. Rasim Özdenören, konferansı sonrasında hayranlarına kitap imzaladı.