23°C parçalı az bulutlu

23°C parçalı az bulutlu

OTOBÜS SAYISI 51’E YÜKSELECEK

21 Şubat 2013 Perşembe

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, toplu ulaşım ile ilgili kamuoyu araştırmalarına ve anket çalışmalarına çok önem verdiklerini dile getirerek, belediye içerisinde çalışan personelin memnuniyeti açısından da dışarıdaki vatandaşların hizmetlerine yönelik değerlendirmeleri açısından da bu yöntemleri tercih ettiklerinin altını çizdi.

Yaptıkları anket sonuçlarına göre toplu ulaşımdan vatandaşların yüzde 75 oranında memnuniyetlerini ifade ettiklerini kaydeden Külcü, bu araştırma sonuçlarına göre memnuniyetsizlikleri gidermek için gereken çalışmaların yapılacağını söyledi.

Bugün makamında toplantı yapan Külcü, “Güzergahlar için ciddi anlamda talep var. Bunları da takip ediyoruz. Üniversite öğrencilerinden otobüslerin saatleri ile ilgili talepler var. Şu anda 48 otobüsümüz var. 46`sı Ulaş AŞ`ye 2`si ise belediyemize ait. 5 tane daha yeni hat ihalesi gerçekleştireceğiz. Toplam 51 otobüsümüz olacak”; dedi.

Külcü, konuşmasında şunları söyledi: “Toplu ulaşım ile ilgili çalışmalarımızda bir hususa çok dikkat ediyoruz o da şudur ölçemezseniz yönetemezsiniz. Yaptığınız işin eksiklerini yanlışlarını iyi yanlarını tespit edemiyorsanız bu hangi alandaki çalışma olursa olsun aynı şeyi ifade eder. Biz sadece büyük şehirlerde belki yapılan bir yöntemi tercin ederek görev yaptığımız dört yıl içerisinde kamuoyu araştırmalarına anket çalışmalarına çok önem verdik.

Belediye içerisinde çalışan personelin memnuniyeti açısından da dışarıdaki vatandaşlarımızın hizmetlerimize yönelik değerlendirmeleri açısından da tercih ettiğimiz bir yöntem. Bundan birkaç ay önce arkadaşlarımız toplu ulaşım ile ilgili anket çalışması yaptılar halkımız yüzde 75 oranında toplu ulaşımdan memnuniyetini ifade etmiştir.

Genel olarak memnun musunuz sorusu tek başına yönetilmedi otobüs seferlerinin sayısını sormuşumuz güzergahlara dikkat edilip edilmediğini yolcular ile halk arasındaki diyalogu sormuş buna benzer çok sayıda soru bulundu.

40 dakika içerisinde ikinci kez otobüslere binenler yüzde 50 indirimden yararlanabiliyorlar. Bunun vatandaşlarımızın yüzde 70 bilmiyor. Otobüslere bilgilendirme afişleri asacağız. Şoförlerin tutumları ile ilgili seminerler başlatıldı. Güvenlik temini ve vatandaş ile otobüsü kullanan şoförlerin diyalogunu görmek için otobüslere kamera konulması düşünülüyor. Ulaş AŞ deneme uygulamalarını yaptı.

Biz de gerekli denetimleri yapacağız. Güzergahlar için ciddi anlamda talep var. Bunları da takip ediyoruz. Üniversite öğrencilerinden otobüslerin saatleri ile ilgili talepler var. Şu anda 48 otobüsümüz var. 46`sı Ulaş AŞ`ye 2`si ise belediyemize ait. 5 tane daha yeni hat ihalesi gerçekleştireceğiz. Toplam 51 otobüsümüz olacak.”;