21°C parçalı bulutlu

21°C parçalı bulutlu

OTO GALERİCİLER SİTESİ ASFALTLANDI

28 Aralık 2011 Çarşamba

Çorum-Ankara yolunda yapımı devam eden Oto Galericiler Sitesi`nin altyapı çalışmaları belediyemiz tarafından tamamlanarak asfalt çalışmasına başlandı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de asfalt çalışmalarına başlanan Oto Galericiler Sitesi`ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında hem yetkililerden hem de dernek yöneticilerinden bilgi aldı.

Başkan Külcü, taşınma konusunda Dernek Başkanı Fahri Yandık`tan bilgi alarak, “Esnafımızın Nisan ayı içerisinde taşınmasıyla birlikte, şehir içinde galericilik hizmetlerine son vereceğiz, kimsenin mağdur olmaması için galericilerimizin hazırlıklarını Nisan ayına göre yapmasını temenni ediyoruz.” dedi.

Bir araya gelerek başarılı çalışmalara imza atıldığının altını çizen Başkan Külcü, “Şehrin çeşitli bölgelerinde dağınık bir vaziyette verilen hizmetin, derli toplu bir mekanda yapılacak olması ve bu çalışmaya verilen katkıyı önemsiyorum. Bu çalışma şehrimiz açısından önemli bir çalışmadır. İkazımızı bir kez daha yeniliyoruz. Kanun gereği olan bu çalışmanın sonlanmasıyla birlikte, şehir içinde galericilik hizmetlerine müsade etmeyeceğimizi hatırlatıyorum.” dedi.

Traktörcüler Sitesi için de aynı sözlerinin geçerli olduğunu sözlerine ilave eden Külcü, aynı katkıları orası için de yapacaklarını bildirdi.

Belediye’nin asfalt çalışmaları hakkında da kısa bir bilgi veren Başkan Külcü, “Yıllık 100 bin ton hedefimizi geçmiş bulunuyoruz. İstesek daha çok asfalt dökebiliriz ancak bizim hedefimiz gerekli olduğu kadar asfalt dökmektir. Alt yapı çalışmaları belediyeciliğin yüz akıdır. 2 yılda toplam 125 kilometre alt yapı şebekesi yaptık, bu yıl bu rakamı 188,5 kilometreye çıkardık. Şehrimizin geleceğine yatırım yapıyoruz. İnşallah ihtiyaçlar ve sorunlar azaldıkça, yapacağımız asfalt ve alt yapı hizmetlerinin metraj ve miktarları azalma gösterecek ve biz daha farklı yatırımlarla hizmetlerimize devam edeceğiz” dedi.

Ziyarette esnafın 64 dükkan ve 1 idare bürosundan oluşan sitenin çalışmalarını hızla sürdürdüğünü belirterek Nisan ayında oto galericiler siteni faaliyete geçireceklerini dile getiren Dernek Başkanı Fahri Yandık, katkılarından dolayı Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`ye teşekkür ettiklerini vurguladı.