27°C parçalı bulutlu

27°C parçalı bulutlu

OSMANCIK KAHRAMANLIK TÜRKÜLERİYLE İNLEDİ

30 Ekim 2011 Pazar

Kahramanlık Türküleri bu kez Osmancık`ta seslendirildi. 28 Ekim 2011 Cuma akşamı Osmancık Belediyesi Şehir Tiyatro Salonu`nda gerçekleşti. Cumhuriyetin ilan edilişinin 88. yılı nedeniyle Çorum Belediyesi ile Dil ve Edebiyat Derneği Çorum Şubesi tarafından tertip edilen ve İl Garnizon Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nün katkıları ve Osmancık Belediyesi`nin talebiyle Osmancık`ta gerçekleşen konser dinleyenleri mest etti.

Osmancık Kaymakamı İbrahim Küçük, Garnizon Komutanı Levent Öztürk, Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, İlçe Emniyet Müdürü Murat Nebioğlu ve Çorum Belediye Başkan Yardımcısı ve DED Çorum Şube Başkanı Turhan Candan ile çok sayıda davetlinin de katıldığı program hayli coşkulu geçti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başlayan konserde Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı yaptığı konuşmada “Kahramanlık Türküler” konserinin birlik ve beraberliğin simgesi olduğunu söyledi.

Bekir Yazıcı,”Son günlerde hepimizin bildiği olağan üstü durumlar yaşıyoruz. Bu durumlar üzücü olduğu gibi hayatın en acı gerçekleri. Polisinden, askerine şehitlerimizi uğurladık. Ve ardından bir başka üzücü haber deprem. Hepsi bizleri üzdü. Ülke olarak, millet olarak birlik içinde yapmamız gereken, güçlü ve büyük Türkiye`yi sağı ile solu ile, Türk`ü ile Kürt`ü ile, Alevi`si ile Sünni`si ile, doğusuyla, batısıyla inşa etmektir. Peygamber Efendimiz bir hadisi şeriflerinde şöyle buyurmuştur: Mü`minler bir vücut gibidir. Vücudun bir yerinde bir ağrı olduğunda nasıl bütün vücut hissediyorsa, güneydoğudaki şehitlerimizin, güneydoğudaki depremin acısını hepimiz hissettik. Burada bulunan herkes bu acıyı hissediyor. Buraya şehitlerimize Cumhuriyet`imize sahip çıkmak için geldik.

Tüm ülkede olduğu gibi Cumhuriyet Bayramımızın bazı etkinliklerini iptal ettik. Ancak bize şehitlerimizin anısına sahip çıkmak gerektiğini, bütün ülkenin birlik ve beraberlik ve ortak duygularını yansıttığını düşündüğümüz bu programı Çorum Belediyemizin katkılarıyla, Vali beyin teşvikiyle oluşmuş bir programı sizlere sunmak ve bu duyguları birlikte yaşamak yaşatmak istedik”; dedi.

Çorum Belediyesi Karma Korosu konserde Havada Bulut Yok, Asker Oldum Giydim Yelek, Asker Yolu Beklerim, Kışlalar Doldu Boşaldı, Türkiyem, Mehmedim, Hey Onbeşli, Şu Kışlanın Kapısına ve Türkiyem Canım Benim gibi türkülerin seslendirildiği konserde Çorum Belediyesi Zabıta memurlarından Ahmet Yaşar da oğlu Çelebi Yaşar ile birlikte zeybek oynadı. Baba oğlun zeybek oynaması salonu dolduran seyirciler arasında hem duygulu hem de coşkulu anların yaşanmasına neden oldu. Konser sonrasında Pırlanta Pirinç Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Osmancık Kaymakamı İbrahim Küçük Koro Şefi Kazım Mercan`a, Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı da ve Çorum Belediye Başkan Yardımcısı ve DED Çorum Şube Başkanı Turhan Candan`a çiçek takdim etti.