Osmancık Caddesi’nin su hattı yenileniyor

23 Ağustos 2013 Cuma

Belediyemiz Osmancık Caddesi`nde alt yapı çalışmaları kapsamında içme suyu hatlarını yenileme çalışmaları başlattı.

Çorum Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü`ne bağlı ekipleri, Osmancık Caddesi`nde mevcut asbest boruları pvc borularla değiştirerek hat yenileme ve büyütme çalışması yaparak, bağlantı vanaları ile birlikte toplam 1.800 metre yeni içme suyu hattı döşemiş olacak.

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir yaptığı açıklamada, “Osmancık Caddesi`nde alt yapı çalışmasına yapılacağından burada yer alan asbest borulardan oluşan su şebekesinin miadını doldurması nedeni ile sık sık arızalar vermektedir. Yeni 280`lik PVC boruları ile hem hattımızı büyütmüş hem de vatandaşlarımızın daha sağlıklı bir içme suyu şebekesine kavuşmasını sağlamış olacağız. Çorum`un diğer bölgelerinde de aynı şekilde PVC su hattı yenileme çalışmalarımız aralıksız devam ediyor”; dedi.