Ordu İmam Hatip Lisesi Çorum’u gezdi

14 Haziran 2013 Cuma

Ordu Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Çorum’u gezdi. Öğretmenleri nezaretinde Çorum’a gelen öğrenciler kendi okullarından mezun olan Vali Sabri Başköy ve Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan’ı da ziyaret ettiler.

Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi, Hıdırlık, Ulucami, Müze ve Kale’yi gezen öğrenciler, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan’ı ziyaretinde konuşan Ordu Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Akkoz, Çorum’a bir gezi programı düzenlediklerini belirterek “Sizlerin burada var olması, okulumuzun mezunu olarak burada görev yapıyor olmanız bizleri çok mutlu ediyor. Hem gönlümüzün buralara akmasına vesile oluyor hem de öğrencilerimizin sizin gibi insanları görerek kendilerine model alıyor” dedi.

Mustafa Akkoz, farklı yerlerde öğrencilerin, farklı makamlarda görev almış mezunları gördüklerinde çalışma istek ve arzularının da çok arttığını da sözlerine ekledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek kendisinin yedi yıl Ordu Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde okuduğunu ve gönlünde hala okuduğu okulun rozetini taşıdığını belirtti. Okulunun ismini her duyduğunda heyecanlandığının altını çizen Turhan Candan, “Sizleri burada ağırladığımız için çok duygulandım. Şehrimize hoş geldiniz diyorum. Çorum güzel ve müstesna bir şehirdir. Bu gezinin tadını çıkarın” dedi.

Candan öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada “Zaman ve sokaklar sizleri yönetirse sıradan bir insan olursunuz. Türkiye sizden çok şey bekliyor. Gittiğiniz yerlere umut ve güven sigortası olacaksınız. Sizler kendinize ait bir hayat yaşamak yerine toplumu mutlu etmek için bir hayat yaşamalısınız. İmam Hatiplinin bir derdi, bir davası olmalıdır. İmam Hatipliyi de farklı kılan budur. Hepinizi tek tek önemsiyoruz. Sizler de kendinizi önemseyin” dedi.

Ordu Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Akkoz, Turhan Candan’a Ordu ilini ve Ordu Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni tanıtıcı broşür, kitap ve fındık hediye ederken, Candan da misafirlerine Çorum’un simgesi Saat Kulesi maketi, Çorum Leblebisi ve Çorum’u tanıtıcı kitap ve Cd’ler hediye etti.