Online tahsilat dönemi başlıyor

29 Aralık 2014 Pazartesi

Belediyemiz su faturaları artık “online” olarak ödenebilecek. Online işlemin gerçekleşebilmesi için belediye tüm bankalarla anlaşma yapmak istiyor. Anlaşmaların tamamlanmasının ardından Ocak 2015’ten itibaren öncelik su paraları olmak üzere belediyeye olan borçlar online olarak ödenebilecek.

Belediye su faturalarının anlaşmalı bankaların veznelerinden internet bankacılığından ve PTT şubelerinden online ödenebileceğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, “Online tahsilat demek, yapılan ödemelerin anında belediyemiz hesaplarından da silinmesi ve oluşacak mükerrer ödemelerin önüne geçilmesi demektir. Ayrıca anlaşmalı bankaların tüm şubelerinden de ödeme yapılabilecek olması, yine bankalara otomatik ödeme talimatı vermek suretiyle fatura ödemeyi unutmaya ve gecikme faizi ödemeye de son verilecek.” diye konuştu.

Borçlara taksit imkanı

Yeni sistemle vatandaşın veznelerde uzun süre beklemeyeceğini ve boşa zaman kaybetmeyeceğine dikkat çeken Yabacıoğlu, ödemelerin anlaşmalı kartlara belirlenen miktarın üzerindeki borçların 5 taksite kadar vadelendirileceğine dikkat çekti.Taksit imkanının ödeme güçlüğü çeken dar gelirli vatandaşa kolaylık sağlayacağını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Yabacıoğlu, “Vatandaşın daha iyi ve kolay hizmet alabilmesi için tüm imkanları değerlendiriyoruz” dedi.

Belediyenin daha önce de internet belediyeciliği, telefon belediyeciliği ve SMS belediyeciliği hizmetlerini hayata geçirdiğine dikkat çeken Yabacıoğlu, “Gelişen teknoloji ile belediye hizmetleri artık vatandaşın parmaklarının ucunda.Şimdi bu yeniliklere bir de bankaların kolaylıklarını eklediğimiz de vatandaşımızın işi büyük oranda kolaylaşacak.” diye konuştu.