Online satranç turnuvasına yoğun ilgi

27 Nisan 2020 Pazartesi

Belediyemiz tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen satranç turnuvasına ilgi hayli yoğun oldu. Türkiye’nin her yerinden katılımın olduğu turnuvada 414 kişi kıyasıya mücadele etti.

Türkiye Satranç Federasyonu ile birlikte düzenlenen turnuvaya yurt dışından da Yunanistan ve Azerbaycan’dan katılım sağlanırken mücadeleler büyük çekişmeye sahne oldu. Üç kategoride gerçekleşen turnuva internet üzerinden online olarak gerekleştirildi.

10 yaş altı, 14 yaş altı ve açık turnuva olarak gerçekleştirdikleri Çorum Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Yıldırım Satranç Turnuvasına katılımın kendilerini memnun ettiğini ifade eden Belediye Başkanımız Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Çorum Belediyesi olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında yavrularımızı unutmadık. Çocuklarımıza yönelik çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik. Bunlardan biri de ülkemizin her yerinden çocukların katılımına açık satranç turnuvası idi. 414 gencimizin katıldığı turnuvada mücadele eden tüm yarışmacıları tebrik ediyorum.” dedi.

Ödüller kargoyla evlerine gönderilecek

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, satranç turnuvasında dereceye girenlerin ödüllerini evlerine kargo ile göndereceklerini söyledi. Her üç kategoride de dereceye giren ilk dört kişiye madalya, ilk 10 kişiye de leblebi ve maske göndereceklerini vurgulayan Başkan Aşgın, “Çorum sporun merkezi olmaya devam edecek” diye konuştu.

Turnuvada dereceye girenlerin isimleri ise şöyle:

10 Yaş Altı:

1. Yağız Kaan Erdoğmuş – BURSA