OKULLAR ATIK PİL TOPLAMAK İÇİN YARIŞTI

1 Haziran 2012 Cuma

Belediyemiz tarafından okullarda başlatılan atık pil toplama yarışması sona erdi. Başlatılan kampanya çerçevesinde 1.801 adet pil toplandı.

Çorum merkezde bulunan okullar arası pil toplama yarışmasına okullar ve öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Yarışmanın sona ermesiyle birlikte Çorum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından tüm okullarda toplanan atık piller, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) teslim edilmek üzere imza karşılığı teslim alındı. 1 Kasım 2011 tarihinde başlayan ve 30 Nisan 2012 tarihinde sona eren ödüllü yarışma sonunda il genelinde en fazla pil toplayan okul ödüllendirilecek. Çorum Belediyesi tarafından okullar arasında yapılan yarışmalar sonucunda 1.801 adet pil toplanarak, geri dönüşüme kazandırılmış oldu.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, doğayı olumsuz yönde etkileyen ve çevre kirliliğine neden olan atık pillerin toplanması amacıyla Çorum Belediyesi olarak çalışmalar yaptıklarını, ilköğretim okullarında öğrenciler arasında farkındalık oluşturmak amacıyla faaliyetler düzenlediklerini hatırlattı. Atık pillerin cismen küçük olmaları, az yer tutmalarına rağmen doğaya çok büyük zararlar verdiğinin altını çizen Başkan Külcü, ilköğretim okullarında atık pillerin toplanması konusundaki bilincin Çorum Belediyesi`nin yürüttüğü çalışmalarla oturduğunu kaydetti.