26°C parçalı bulutlu

26°C parçalı bulutlu

Okul servis araçları denetlendi

26 Mart 2019 Salı

Çorum Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyon öğrenci servisleri denetledi.

Öğrencilerin güvenli bir şekilde evlerine ulaşmalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen denetimlerde eksikleri görülen araç sürücülerine eksiklerinin giderilmesi için süre verildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan denetimlerin öğrencilerin evlerine ve okullarına güvenli ve huzurlu bir şekilde ulaşmaları için yapıldığını belirtti.

Her eğitim öğretim sezonunda Çorum Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin de dahil olduğu komisyon tarafından denetimlerin yapıldığını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan verilen süre içerisinde eksiklerini gidermeyen sürücülere para cezası verileceğini belirtti.

Candan “Her eğitim öğretim sezonunda en az 2 kez denetleme yapıyoruz. Bu denetimleri İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve belediyemize bağlı Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün de içerisinde bulunduğu komisyon gerçekleştiriyor. Yapılan denetimlerdeki amaç öğrencilerimizin okullarına ve evlerine tamamen güven ve huzur içerisinde ulaşmasıdır. Okul servisleri denetim formu kriterlerine göre öğrenciler için emniyet kemeri, araçların bakım ve temizliği, güvenlik sistemi, araç muayeneleri ve yönetmeliklere uyup uymadıklarını kontrol ediyoruz. Öğrenci taşımacılığı yapan servis araçlarına yönelik denetimlerimiz devam edecek” ifadelerini kullandı.