Öğretmenlik atanarak yapılacak bir iş değil, adanarak yaşanacak bir sevdadır

28 Kasım 2017 Salı

“Öğretmenlik atanarak yapılacak bir iş değil, adanarak yaşanacak bir sevdadır. Öğretmenliği böyle görmemiz lazım” dedi.

‘MERKEZLERİMİZDE 230 ÖĞRETMEN GÖREV YAPIYOR’
Çorum Belediyesinin tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle dün Yıldız Park’ta düzenlenen programda konuşma yapan Başkan Külcü, Kadın Kültür Sanat Merkezleri, Gençlik Merkezleri, Engelli Eğitim Merkezleri ve Spor Salonlarında toplam 230 öğretmen ve usta öğreticinin görev yaptığını söyledi.

‘BELEDİYECİLİK SADECE ALT YAPIDAN İBARET DEĞİL’
Türkiye’deki en başarılı işbirliğini Çorum Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaya koyduğunu belirten Başkan Külcü, “Belediyecilik sadece alt yapı hizmetlerini yerine getirmekten ibaret bir yöneticilik yeri değildir. Bugün esas işimizin yüzde 80’nini bu tür faaliyetler oluşturuyor. Artık dünyada böyle değişen, farklılaşan bir belediyecilik anlayışı var” diye konuştu.

‘ÖĞRETMENLİK, HERHANGİ BİR MESLEK DEĞİLDİR’
Öğretmenler Gününün çok daha farklı değerlendirilmesi gerektiğini düşündüğünü aktaran Külcü, “Çünkü öğretmenlik herhangi bir meslek değildir. Öğretmende herhangi bir mesleği icra eden bir insan değildir. Öğretmenin, öğrencinin meselesi nedir ve genel olarak da Türkiye’yi daha ileri noktalara götürecek olan yol haritaları, iş planları nelerdir bunları biz Türkiye olarak nasıl hayata geçireceğiz bunları da bugünlerde çokça konuşmalıyız” şeklinde konuştu.

‘ATANARAK DEĞİL, ADANARAK YAŞANACAK BİR SEVDADIR’
“Nasıl bir fidan yetiştiricinin elinde yavaş yavaş büyüyor, boy veriyorsa çocuklarda aynen öyledir” diyen Külcü, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Öğretmenlere evlatlarımızı teslim ediyoruz. Onlardaki cevheri sizler ortaya çıkarıyorsunuz. Herhalde kendi çocuğundan başkasına böyle ilgiyle, sevgiyle, hassasiyetle, üzerine titreyerek işini yapan, bir başka çocuğa dokunan birisi daha yoktur. Bu yüzden öğretmenlik atanarak yapılacak bir iş değil, adanarak yaşanacak bir sevdadır. Öğretmenliği böyle görmemiz lazım.
Bizde annenin babanın, ustanın eli öpülür. Birde görür görmez öğretmenimizin eline sarılırız. Birisinin ki analık-babalık hakkıdır. Biriside sevgisiyle, merhameti ve şefkatiyle âdete o fidan misali elinde yavruyu büyüten öğretmenin üzerindeki hakkıdır. Biz bu hakkı bilir ve ona göre yaşarız.
Öğretmen sesini yükseltse ertesi gün anne babalar müdürün yanına gidiyor. Aslında bunları yaparak doğru yapmıyoruz. Bir öğretmenden başka, başkasının çocuğuna böyle sevgiyle yaklaşan birisi daha yoktur.

‘İNSANA YATIRIM EN ÖNEMLİ YATIRIMDIR’
İnsana yatırım en önemli yatırımdır. Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek, on yıl sonrasını düşünüyorsan için ağaç dik, yüz yıl sonrayı düşünüyorsan, insan yetiştir. Geleceğimize böyle bakmamız lazım. Eğer biz 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini hayata geçireceksek ancak bu anlayışla bunları yapabiliriz. Her şeyi olduğuna bırakarak bir şey başarmamız mümkün değildir.
Eğer biz genç nüfusu geleceğe bizim yaşadığımız değil onların yaşayacağı ve yöneteceği çağın, zamanın ihtiyacına göre yetiştirebilirsek, o donanımla bunları geleceğe hazırlayabilirsek ülkenin en büyük kazanımı bu gençlik olur. Gerek ülkemizi bu hedeflere taşıyacak, gerekse milletler arası yarışta Türkiye’yi hak ettiği yere götürecek o eğitimi veremezsek bu genç nüfus sırtımızda bir yük olarak kalır, bunun bedelini de üç, dört nesil ve bu ülke öder.

‘HAYAL DAHİ EDİLEMEYECEK PROJELER HAYATA GEÇİRDİK’
15 yıldır gençlikle, eğitimle ilgili hayal dahi edemediğimiz projeler hayata geçirildi. Bilişim teknolojisinden tutun, derslik sayısına kadar. Aklınıza ne geliyorsa hepsini yaptık, yapmaya devam ediyoruz.

‘EN İYİ BELEDİYELERDEN BİRİSİYİZ’
Çorum Belediyesi olarak Türkiye’nin bu husustaki “en iyi” belediyelerinden birisiyiz. Ölçeğimizdeki illerde bırakın yarışmayı yanımızdan geçen bile yoktur.
Şuanda Kadın Kültür ve Sanat Merkezlerinde ulaştığımız sayı 47 bin 703 olmuş. Gençlik Merkezlerimizde ulaştığımız sayı 38 bin 800 oldu. Spor Salonlarına gidenlerin sayısı ise 13 bin 414 olmuş. Bu hemen hemen her eve Belediyemiz bir şekilde elini uzatmış demektir. Bunlar bizim için çok değerli işler. Çünkü biz insan merkezli bir medeniyetin evlatlarıyız.”

Foto Galeri

Öğretmenlik atanarak yapılacak bir iş değil, adanarak yaşanacak bir sevdadır Öğretmenlik atanarak yapılacak bir iş değil, adanarak yaşanacak bir sevdadır Öğretmenlik atanarak yapılacak bir iş değil, adanarak yaşanacak bir sevdadır Öğretmenlik atanarak yapılacak bir iş değil, adanarak yaşanacak bir sevdadır Öğretmenlik atanarak yapılacak bir iş değil, adanarak yaşanacak bir sevdadır Öğretmenlik atanarak yapılacak bir iş değil, adanarak yaşanacak bir sevdadır Öğretmenlik atanarak yapılacak bir iş değil, adanarak yaşanacak bir sevdadır Öğretmenlik atanarak yapılacak bir iş değil, adanarak yaşanacak bir sevdadır Öğretmenlik atanarak yapılacak bir iş değil, adanarak yaşanacak bir sevdadır Öğretmenlik atanarak yapılacak bir iş değil, adanarak yaşanacak bir sevdadır