Öğrencilere, siber suçlarla mücadele semineri

18 Kasım 2016 Cuma

Belediyemiz Aile Eğitim Merkezi ile Buhara Kız Teknik ve Meslek Lisesi`nin ortaklaşa yürüttüğü sosyal medyayı doğru okumak projesi kapsamında öğrencilere”Siber Suçlarla Mücadele”; semineriverildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi personeli Osman Yüksel ve Rüştü Kılıç, öğrencilere siber suçların ne olduğu, siber saldırıya uğramamak için nelere dikkat edilmesi gerektiği ve karşılaşılan siber saldırı sonrasında neler yapılabileceğini anlattı.

Sosyal medyanın doğru kullanılmasının önemine dikkat çeken Yüksel ve Kılıç, güncel örnekler eşliğinde sosyal medya üzerinden yürütülen politikaların doğru okunamadığı zaman aslında çok ciddi bir silaholduğunu, sosyal medya üzerinden yürütülen propagandalara güvenilmemesi gerektiğini ifade etti.