Öğrencilere İtfaiye Eğitimi

3 Mayıs 2016 Salı

Hitit Üniversitesi Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Çorum Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü`nü ziyaret ederek itfaiye hizmetleri ile ilgili bilgiler aldı. Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü öğrencilerine tecrübeli itfaiye erleri tarafından yangına müdahale etme yöntemleri ve kullanılan ekipman hakkında eğitim verildi.

34 öğrencinin katıldığı eğitim programında itfaiyenin işleyişi, itfaiyecinin bir günü, ekip çalışması konularında seminer verildi. Öğrencilere, yangında kullanılacak araç-gereçler hakkında bilgiler verildi. İlerleyen dönemlerde Çorum Belediyesi İtfaiyesi`nde öğrencilerin de katılımıyla uygulama eğitimi ve tatbikatlar yapılacağı bildirildi.