Öğrenciler için 'muhteşem' tatil bitti

28 Ağustos 2013 Çarşamba

Çorum Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi tarafından başlatılan yaz kursları sona erdi. Çocukların ücretsiz olarak faydalanabildikleri yaz kursları rekor sayılabilecek bir katılımla tamamlandı.

Okulların tatil olması ile birlikte yaz aylarında çocukların sosyal ve sportif etkinliklerle hem çocukların kötü alışkanlardan uzaklaşması hem de ruhen ve bedenen gelişimlerine yardımcı olması amacıyla yaz kursları düzenlediklerini söyleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, kurslara öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiğini kaydetti.

NFK Gençlik Merkezi`nde açılan yaz kurslarının tamamen ücretsiz yapıldığının altını çizen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Açtığımız kurslarla yavrularımız için eğlenceli bir tatil imkanı oluşturmaya çalıştık. Çocuklarımızın verimli bir yaz sezonu geçirdiğine inanıyorum. Açmış olduğumuz yaz kurslarına çocuklarını teşvik ederek gönderene tüm anne ve babalara da teşekkürlerimi sunuyorum”; dedi.

Sosyal ve sportif faaliyetlerden uzak kalan çocukların bir şekilde şiddetle tanıştığını ifade eden Başkan Külcü, gerçekleştirilen yaz kursları uygulamasının sosyal adaleti de sağladığını ifade ederek “Ekonomik güçlükler nedeniyle bazı aileler çocuklarını bu ve benzeri faaliyetlere gönderemeyebiliyor. Bizler sosyal belediyeciliğin gereği olarak bu tür faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.”; dedi.

Külcü, yaklaşık iki aydır devam eden NFK Gençlik Merkezi`ndeki yaz kurslarında 400 öğrenci bağlama, gitar, org, keman, günlük ingilizce, eğlenceli matematik, bilgisayar, dahice öğrenme (Hızlı Okuma), mental aritmetik, satranç ve diksiyon alanlarında ücretsiz kurs gördüğünü, bununla beraber camii ve Kuran kurslarına katılan 2.863 öğrenciye çeşitli hediyeler verdiklerini ücretsiz film ve animasyon gösterisi gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.