Öğrenciler hem eğlenecek hem öğrenecek

25 Haziran 2014 Çarşamba

Çorum Belediyesi NFK Gençlik Merkezi yaz kursları öğrenci ve velilerin yoğun ilgisiyle başladı.

Okulların tatil olması ile birlikte yaz aylarında çocukların sosyal ve sportif etkinliklerle hem kötü alışkanlardan uzaklaşması hem de ruhen ve bedenen gelişimlerine yardımcı olmak amacıyla yaz kursları düzenlediklerini dile getiren Belediye Başkan Vekili Zeki Gül, “Açtığımız kurslarla çocuklarımız için eğlenceli bir tatil imkanı oluşturmaya çalıştık. Yavrularımızın bu kurslarla hem eğlenerek hem öğrenerek verimli bir yaz sezonu geçireceğine inanıyorum. Açmış olduğumuz yaz kurslarına çocuklarını teşvik ederek gönderecek olan tüm anne ve babalara da şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum. ”dedi.

Çorum Belediyesi Gençlik Merkezleri Koordinatörü Mahmut Yabacıoğlu da sosyal ve sportif faaliyetlerden uzak kalan çocukların bir şekilde şiddetle tanıştığını, gerçekleştirilen yaz kursları uygulamasının aynı zamanda sosyal adaleti de sağladığını vurguladı. Çorum Belediyesi`nin sosyal belediyeciliğin gereği olarak bu tür faaliyetlere önem verdiğinin altını çizen Yabacıoğlu, “Yaklaşık iki ay devam edecek olan NFK Gençlik Merkezi’ndeki yaz kurslarında 700 öğrencimiz bağlama, gitar, keman, günlük ingilizce, eğlenceli matematik, bilgisayar, mental aritmetik, satranç, diksiyon, model uçak ve havacılık, günlük Arapça, günlük Fransızca ve masa tenisi gibi alanlarda ücretsiz kurs görecekler.` dedi.

Yabacıoğlu, Mimar Sinan, Bahçelievler, Ulukavak ve Akkent mahallelerindeki gençlik merkezlerinde de hali hazırda yaz kursu kayıtlarının devam ettiğini ve kursların 1 Temmuz itibariyle başlayacağını dile getirdi.