Öğrenciler, hayvanları koruma gününde hayvan bakımevini ziyaret etti

6 Ekim 2016 Perşembe

4 Ekim hayvanları koruma gününde öğrenciler Çorum Belediyesi Hayvan Barınağı`nı ziyaret etti. Merkezde yapılan çalışmalar hakkında çalışanlardan bilgi alan öğrenciler, verilen hizmetler nedeniyle Çorum Belediyesi`ne teşekkür etti.

Belediye Başkan Vekili Ahmet Yabacıoğlu, yaptığı açıklamada insanlarda hayvan sevgisini geliştirmek ve bu sevginin devamlılığını sağlamanın önemine vurgu yaptı. Her canlının bakılmak, sevilmek, beslenmek ve korunmak istediğini vurgulayan Yabacıoğlu, “Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekiplerce sahipsiz sokak hayvanlarına günlük bakım, hastalıklarla mücadele, kaza ve yaralanma durumlarda acil müdahale yapılmaktadır. Tüm sokak hayvanlarının beslenmesine yönelik belediyemiz imkanlarının yanında diğer kurumlar ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmalar hayvansever derneklerle beraber yapılmakta, hayvansever sayısının arttırılması ve bu konuda duyarlılığın arttırılmasına yönelik seminer, kurs ve belgelendirme çalışmaları devam etmektedir. Yabani hayvanların bakım ve beslenmeleri ağır kış şartlarında da devam etmektedir.”; dedi.