Nikah Sarayı yılbaşında tamam

25 Ekim 2013 Cuma

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yunus Emre Parkı’nda yapımı devam eden Nikah Sarayı hakkında açıklamalarda bulundu. Basın mensuplarıyla birlikte Nikah Sarayı inşaatını gezen Başkan Külcü, “Daha güzel bir Çorum için gayretle çalışıyoruz” dedi.

Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Gül, Nurettin Karakaya, Alper Zahir ve Turhan Candan Belediye Meclis üyeleri Ahmet Özler, Tahsin Yüce, İsmail Akgöz, Abdülaziz Layık, Mustafa Kömürcü, Ünal Köse ve Abdullah Gözübüyüklü ile Belediyede görevli teknik personelin de katıldığı basın toplantısında konuşan Başkan Külcü, Çorum’a yakışır bir Nikah Sarayı yaptıklarını dile getirdi. Mevcut nikah salonunun hem Çorum Belediyesi’nin hem de Çorum’un vizyonuna yakışmadığını belirten Külcü, “Elbette ki vaktiyle orası da Çorum’a kazandırılmış bir yenilikti. Biz kimsenin hizmetini küçük görmüyoruz ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Ancak bugün mevcut alan Çorum’a ve Çorum Belediyesi’nin vizyonuna yakışmamaktadır. Çevre peyzajı ile birlikte 1 milyon 500 bin TL’ye mal olan yeni Nikah Sarayımızda, gençler en güzel günlerine, bu mekanda şahitlik edecekler” dedi.

Nikah Sarayı mimarisinin Çorum’a özgü olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, binanın mimarisinin Çorum’a özel hazırlandığını, herhangi bir binanın taklidi olmadığını, 66 gün resmi bitiş süresi olmasına karşın, müteahhidin bir ay sonra teslimle ilgili söz verdiğini paylaştı.

Nikah Sarayında tüm ayrıntıların düşünüldüğünü bildiren Başkan Külcü, binada 2 gelin-damat odası bulunduğunu, nikah sahiplerinin misafirlerini ağırlayıp, ikram sunabileceği fuayenin olduğunu, kafe ve park alanı da bulunacak olan salonun 116 koltuklu ana salona sahip olduğunu söyledi. Külcü, nikah sarayında engelli vatandaşları da unutmayarak binada engelli asansörünün de yer alacağını vurguladı.

5 yılda 7 bin 897 nikah kıyıldı

2009 yılından bugüne kadar Çorum Belediyesi yetki alanı içerisinde toplam 7 bin 897 nikah kıyıldığını sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 2009 yılında 1537, 2010 yılında 1635, 2011 yılında 1577, 2012 yılında 1656 çiftin evliliğe adım attığını, 2013 rakamının ise 23 Ekim tarihi itibariyle 1492 olduğunu bildirdi.

Seçim kitapçığında ne söylemişsek, fazlasıyla yaptık

Göreve gelmezden önce, seçimlerde yayınladığı seçim kitapçığında belirtilen projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Külcü, kitapta bulunmayan ve günün ihtiyacına göre ortaya çıkan taleplere de karşılık verip hayata geçirdiklerini söyledi.