31°C parçalı bulutlu

31°C parçalı bulutlu

NFK şiir ve mektup yarışması düzenlendi

30 Mayıs 2015 Cumartesi

Belediyemiz ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği “Doğumunun 111. yılında Üstadın İzinde, 5 Eser, 5 Yazar” projesi kapsamında ortaokullar ve liselerarası şiir okuma ve mektup yazma yarışması düzenlendi.

Yarışmaya katılan gençler Buhara Kültür Merkezi’nde bir araya geldi. Eski Tarım Bakanı Sami Güçlü, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül,İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, AK Parti Çorum Milletvekili Adayı Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Haşim Eğer, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci de gençleri yalnız bırakmadı.

Şiir yarışmasına katılan ortaokul ve lise öğrencileri Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in “Sakarya

Türküsü”; adlı şiirini okudu. Üstad`ın dizelerini birbirinden farklı ve etkili bir şekilde yorumlayan gençler büyük alkış aldı.Şiir yarışmasının ardından “Üstad`a Mektup” yarışmasına katılan lise öğrencileri yazdıkları mektuplar ile üstada seslendi.

Müzik dinletisinin ardından yapılan ödül töreninde ise şiir dalında dereceye giren ortaokul öğrencilerine ödüllerini Eski Tarım Bakanı Sami Güçlü takdim etti.Gençleri kutlayan Eski Bakan, okunan şiirlerin kendisini üniversite yıllarına götürdüğünü söyledi.

Şiir dalında dereceye giren lise öğrencilerine Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, “Üstada Mektup” dalında dereceye giren gençlere ise İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ödüllerini verdi.

Derece giren öğrenciler ve okulları

Ortaokullar -Şiir

1. Seda Nur Demir -Merkez YİBO