NFK GENÇLİK MERKEZİ TÖRENLE AÇILDI

25 Temmuz 2012 Çarşamba

Belediyemiz tarafından Çorum gençliğinin istifadesine sunulmak amacıyla kurulan Necip Kısakürek Gençlik Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Vali Nurullah Çakır, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Dr. Cahit Bağcı, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse ile çok sayıda davetli katıldı.

Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, sosyal içerikli projelerle Türkiye`ye örnek olmaya devam edeceklerini söyledi. Türkiye`nin geleceği olan gençlere yeni bir eğitim yuvası kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Külcü, “Türkiye`nin her yerinde Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan`ın önderliğinde belediyelerimiz farklı projelere imza atıyor.”;dedi.

Belediyelerin tüm sosyal kesimlere ayrı ayrı planlamalar yapan bir kurum haline geldiğini anlatan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Geçen yıl Kadın Kültür ve Sanat Merkezimizi hizmete açtık. Burada ciddi manada başarılı çalışmalara imza atıldı. AK Parti Genel Merkezimiz tarafından yapılan Mutlu Şehirler Mutlu Aileler sosyal proje yarışmasında Çorum Belediyesi, Türkiye üçüncülüğü elde etti. İnşallah NFK Gençlik Merkezimizde de güzel çalışmalar gerçekleştireceğiz ve bu çalışmalarımız da Türkiye`ye örnek olacaktır.”; dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi İdare Amiri ve Çorum Milletvekili Salim Uslu da yaptığı konuşmada Çorum Belediyesi`nin Üstad Necip Fazıl`a vefa borcunu ödediğini belirtti. “Çorum Belediyesi bu tesisi açarak Çorum gençliğine hizmet etmek ve Üstad Necip Fazıl`a da vefa borcunu ödemek istemiştir. Bu merkezin açılışında emeği geçenlere teşekkür ediyorum”; diyen Salim Uslu, İngiltere`de başlayacak olan 2012 Olimpiyatları`nda Türkiye`yi temsil edecek tüm sporculara ve özellikle Çorumlu sporcular Sibel Şimşek, Nazmi Avluca ve Ahmet Peker`e başarılar diledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Hüseyin Tanrıverdi de yaptığı konuşmada belediye hizmetlerinde artık altyapı yapmak kadar sosyal belediyecilik çalışmalarının da çok önemli olduğunun altını çizdi. Tanrıverdi, gençlerin bu tür mekanlarda kötü alışkanlıklardan korunma, ailelerine, şehrine ve ülkesine faydalı bireyler olarak yetişmesi gerekli ortamın mevcut olduğuna vurgu yaparak “Bunlar sosyal belediyecilik adına yapılması gereken çalışmalardır. Sayın Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü`ye yaptığı başarılı çalışmaları nedeniyle teşekkür ediyorum. Başarılı hizmetler diliyorum.”; dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Hüseyin Tanrıverdi`ye günün anısına Kadın Kültür ve Sanat Merkezi kursiyerleri tarafından yapılan İstanbul`un fethini simgeleyen üç boyutlu tablo hediye etti.