NFK Gençlik Merkezi’nden NFK’yı anma etkinlikleri

17 Nisan 2013 Çarşamba

Belediyemiz Necip Fazıl Gençlik Merkezi tarafından Üstad Necip Fazıl`ı anma etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Vefatının 30. Yılında Üstad`ı çeşitli etkinliklerle anacak olan Çorum Belediyesi, lise öğrencileri arasında çeşitli yarışmalar düzenleyecek. Çorum`da bulunan 22 lisenin müdürleri NFK Gençlik Merkezi`nde bir araya gelerek yapılacak olan etkinlilerle ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

21-28 Mayıs 2013 tarihleri arasında “Vefatının 30. Yılında Necip Fazıl Kısakürek`i Anma Etkinlikleri”; kapsamında Sakarya Türküsü`nü güzel okuma yarışması, Gençliğin gözünden Necip Fazıl`ı Anlamak konulu resim yarışması, Gençlikten Üstad Necip Fazıl`a Mektup yarışması düzenleyeceklerini belirten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, etkinlik takvimimin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çorum`daki lise öğretmenlerinin katılımıyla belirlendiğini vurguladı. Öğrencilere Necip Fazıl`ın çok yönlüğü kişiliğini yakından tanımaları, Necip Fazıl`ın hayatını daha yakından tanımaları amacıyla etkinlik takvimi düzenlediklerinin altını çizen Başkan Külcü, bu yarışmaların Çorum merkezdeki liselerde okuyan öğrencilere yönelik olduğunu vurguladı.

Çorum merkezde yer alan liselerin müdürleri Necip Fazıl Gençlik Merkezi`ni gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Necip Fazıl`ı Anma Etkinlikleri çerçevesinde yapılması planlanan etkinlikleri görüşmek üzere NFK`da toplanan 18 lise müdürü NFK Gençlik Merkezi`nin faaliyetlerini övdü. Lise Müdürleri, merkezi Çorum`a kazandıran Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü kutladılar.